Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Саопштење за јавност поводом петиције грађана: Улице Војводе Путника се затвара за саобраћај на иницијативу грађана

rssBookmark and Share

Ниш 22.07.2022. Јужна Србија Инфо

Поводом петиције коју је група грађана из ул. Војводе Путника упутила Градској кући, градоначелница Ниша Драгана Сотировски је послала одговор у коме се наводи:

Саопштење за јавност поводом петиције грађана: Улице Војводе Путника се затвара за саобраћај на иницијативу грађана

„Сходно петицији коју смо од вас као групе грађана из Војводе Путника добили јуче, а у вези са завршетком започетих радова у поменутој улици, таксативно по вашим захтевима обавештавамо вас о следећем:

Грађевинска табла је на почетку радова, а по добијању неопходне документације, постављена на градилишту како би се јавност информисала у вези са свим детаљима важним за радове у В.Путника. До сада је два пута постављана и два пута уклањана од стране НН лица о чему је ПУ Ниш благовремено обавештена. Наредних дана биће постављена по трећи пут. Напомињемо да сваки пут прављење табле са неопходним информацијама изискује и време и непланирани трошак.
Радови на асфалтирању улице биће настављени по завршетку радова на измештању електро каблова и трафостанице са постојеће трасе улице. У понедељак ћемо знати када ће лиценцирани извођач тог посла почети радове с обзиром на то да су елаборати за Нови Ниш и Град Ниш завршени и да предстоји издавање грађевинске дозволе за будућу трафостаницу. О томе ћемо вас благовремено обавестити. Најважније је да су средства у буџету за обавезу Града Ниша опредељена, као и да је инвеститор Новог Ниша такође обезбедио средства за своју уговорену обавезу.
Градилиште је обезбеђено по прописима саобраћајном сигнализацијом.
Саобраћај ће поново бити затворен, јер је на иницијативу групе станара, због проласка Хитне помоћи, захтева власника локала за доставна возила и појединих старијих станара, саобраћај после забране ипак пуштен делимично, за доставна возила, аутомобиле и моторе. Молимо да по том питању заузмете јединствен став, јер отварања улице за саобраћај после затварања више неће бити могуће.
Целом десном страном уз Прекршајни суд постоји стаза на којој је сигнализацијом и обележен пут за пешаке.
Тамо где то радови дозвољавају омогућен је приступ кућама и локалима и до сада примедбе власника није било.
ЕДС саопштава да прекида у напајању тог дела ГО Палилула нема. Из Наисуса обавештавају да је осим повремених хаварија, као и у осталим деловима града, било проблема у снабдевању водом само док је наизменично пет улица прикључивано са старе на нову водоводну мрежу, с обзиром на то да су радови у В.Путника подразумевали и комплетну замену постојеће водоводне мреже. Ти радови су завршени и сви потрошачи прикључени.
Паркинг сервису је дат налог за регулисање уличне расвете тамо где је у овом тренутку због започетих радова могуће. До Прекршајног суда светла има као и од Прекршајног суда ка Бубњу на седам постојећих бандера. Решаваће се проблем мреже која недостаје код другог кружног тока.
Само оно што је у складу са законима Републике Србије бисмо могли да разматрамо и што је у домену одлуке града.“
У одговору, градоначелница Ниша напомиње да грађани, пре своје одлуке да организују протесте, нису затражили разговор са руководством града нити су пре такве одлуке руководство града обавестили о намерама.

Она је у писменом обраћању грађанима улице Војводе Путника истакла да су им врата Градске куће и даље отворена за сва додатна питања и разговоре који воде решењу, а не међусобном неразумевању и блокадама саобраћаја које би угрожавале функционисање града.


#   Ниш   Драгана Сотировски   реконструкција   Војводе Путника улица
#GradonacelnicaN @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима