Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Saopštenje za javnost povodom peticije građana: Ulice Vojvode Putnika se zatvara za saobraćaj na inicijativu građana

rssBookmark and Share

Niš 22.07.2022. Južna Srbija Info

Povodom peticije koju je grupa građana iz ul. Vojvode Putnika uputila Gradskoj kući, gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je poslala odgovor u kome se navodi:

Saopštenje za javnost povodom peticije građana: Ulice Vojvode Putnika se zatvara za saobraćaj na inicijativu građana

„Shodno peticiji koju smo od vas kao grupe građana iz Vojvode Putnika dobili juče, a u vezi sa završetkom započetih radova u pomenutoj ulici, taksativno po vašim zahtevima obaveštavamo vas o sledećem:

Građevinska tabla je na početku radova, a po dobijanju neophodne dokumentacije, postavljena na gradilištu kako bi se javnost informisala u vezi sa svim detaljima važnim za radove u V.Putnika. Do sada je dva puta postavljana i dva puta uklanjana od strane NN lica o čemu je PU Niš blagovremeno obaveštena. Narednih dana biće postavljena po treći put. Napominjemo da svaki put pravljenje table sa neophodnim informacijama iziskuje i vreme i neplanirani trošak.
Radovi na asfaltiranju ulice biće nastavljeni po završetku radova na izmeštanju elektro kablova i trafostanice sa postojeće trase ulice. U ponedeljak ćemo znati kada će licencirani izvođač tog posla početi radove s obzirom na to da su elaborati za Novi Niš i Grad Niš završeni i da predstoji izdavanje građevinske dozvole za buduću trafostanicu. O tome ćemo vas blagovremeno obavestiti. Najvažnije je da su sredstva u budžetu za obavezu Grada Niša opredeljena, kao i da je investitor Novog Niša takođe obezbedio sredstva za svoju ugovorenu obavezu.
Gradilište je obezbeđeno po propisima saobraćajnom signalizacijom.
Saobraćaj će ponovo biti zatvoren, jer je na inicijativu grupe stanara, zbog prolaska Hitne pomoći, zahteva vlasnika lokala za dostavna vozila i pojedinih starijih stanara, saobraćaj posle zabrane ipak pušten delimično, za dostavna vozila, automobile i motore. Molimo da po tom pitanju zauzmete jedinstven stav, jer otvaranja ulice za saobraćaj posle zatvaranja više neće biti moguće.
Celom desnom stranom uz Prekršajni sud postoji staza na kojoj je signalizacijom i obeležen put za pešake.
Tamo gde to radovi dozvoljavaju omogućen je pristup kućama i lokalima i do sada primedbe vlasnika nije bilo.
EDS saopštava da prekida u napajanju tog dela GO Palilula nema. Iz Naisusa obaveštavaju da je osim povremenih havarija, kao i u ostalim delovima grada, bilo problema u snabdevanju vodom samo dok je naizmenično pet ulica priključivano sa stare na novu vodovodnu mrežu, s obzirom na to da su radovi u V.Putnika podrazumevali i kompletnu zamenu postojeće vodovodne mreže. Ti radovi su završeni i svi potrošači priključeni.
Parking servisu je dat nalog za regulisanje ulične rasvete tamo gde je u ovom trenutku zbog započetih radova moguće. Do Prekršajnog suda svetla ima kao i od Prekršajnog suda ka Bubnju na sedam postojećih bandera. Rešavaće se problem mreže koja nedostaje kod drugog kružnog toka.
Samo ono što je u skladu sa zakonima Republike Srbije bismo mogli da razmatramo i što je u domenu odluke grada.“
U odgovoru, gradonačelnica Niša napominje da građani, pre svoje odluke da organizuju proteste, nisu zatražili razgovor sa rukovodstvom grada niti su pre takve odluke rukovodstvo grada obavestili o namerama.

Ona je u pismenom obraćanju građanima ulice Vojvode Putnika istakla da su im vrata Gradske kuće i dalje otvorena za sva dodatna pitanja i razgovore koji vode rešenju, a ne međusobnom nerazumevanju i blokadama saobraćaja koje bi ugrožavale funkcionisanje grada.


#   Niš   Dragana Sotirovski   rekonstrukcija   Vojvode Putnika ulica
#GradonacelnicaN @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima