Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Смене у нишкој полицији због свирепог убиства студента

rssBookmark and Share

Ниш 14.02.2014. ЈужнаСрбија.Инфо

Након свирепог убиства младог Вука Стојиљковића (22), кога је са више убода ножем усмртио Димитрије Стевановић (20), у нишкој полицији ће, почетком наредне недеље, почети велике смене.

Смене у нишкој полицији због свирепог убиства студента

Ово свирепо убиство подигло је Ниш на ноге, а смене у нишкој полицијској управи биће одлуком министра полиције Ивице Дачића, а о чему је начелник полицијске управе у Нишу Срђан Грекуловић већ обавештен.

Како сазнајемо, неке смене су већ у току, али велике смене се очекују наредне недеље.

По сазнањима из врха полицијске управе у Нишу, највеће промене биће у криминалистичком одељењу.

- Даље смене у полицији зависиће од резултата истраге о смрти студента Вука Стојиљковића. Шта се догодило приликом кобне ноћи, и ко је из полиције казао да се трага зд двојицом осумњичених, те зашто се други сада уопште не спомиње су питања која морају бити разјашњена, каже наш саговорник из полиције.

Надлежни сматрају да су неопходне кадровске и процедуралне промене у нишкој полицији и оцењују да су трагедије које се догађају грађанима у овом граду последице проблема у оквиру полиције.

Вук Стојиљковић студент медицине свирепо је убијен у понедељак у парку Светог Саве у Нишу. Њега је на свирепи начин убио Димитрије Стевановић (20) коме је одређен притвор до месец дана због опасности утицаја на сведоке и због сумње у начин извршења кривичног дела „које је довело до узнемиравања јавности“.

Након злочина се пронела информација да је са осумњиченим за злочин био и његов пријатељ Милош Спасић, иначе син власника најпознатијег хотела у Нишу My Place, али у полицији сада кажу да он није умешан у кривично дело, па против њега није поднета кривична пријава.

 

У суботу, 15. фебруара 2014. тачно у подне ће се на Тргу Краља Милана у центру Нишу одржати протест на који су позвани сви грађани не само Ниша већ из целе србије који желе да изразе, своју тугу и свој очај по питању насиља које је у сталном порасту. Окупиће се и да захтевају фер суђење одговорнима за Вукову смрт.


#   Ниш   Срђан Грекуловић   Ивица Дачић   убиство   Вук Стоиљковић   Милош Спасић   Димитрије Стевановић   Полицијска управа   кривична пријава   кривично дело
@DacicIvica @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима