Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Smene u niškoj policiji zbog svirepog ubistva studenta

rssBookmark and Share

Niš 14.02.2014. JužnaSrbija.Info

Nakon svirepog ubistva mladog Vuka Stojiljkovića (22), koga je sa više uboda nožem usmrtio Dimitrije Stevanović (20), u niškoj policiji će, početkom naredne nedelje, početi velike smene.

Smene u niškoj policiji zbog svirepog ubistva studenta

Ovo svirepo ubistvo podiglo je Niš na noge, a smene u niškoj policijskoj upravi biće odlukom ministra policije Ivice Dačića, a o čemu je načelnik policijske uprave u Nišu Srđan Grekulović već obavešten.

Kako saznajemo, neke smene su već u toku, ali velike smene se očekuju naredne nedelje.

Po saznanjima iz vrha policijske uprave u Nišu, najveće promene biće u kriminalističkom odeljenju.

- Dalje smene u policiji zavisiće od rezultata istrage o smrti studenta Vuka Stojiljkovića. Šta se dogodilo prilikom kobne noći, i ko je iz policije kazao da se traga zd dvojicom osumnjičenih, te zašto se drugi sada uopšte ne spominje su pitanja koja moraju biti razjašnjena, kaže naš sagovornik iz policije.

Nadležni smatraju da su neophodne kadrovske i proceduralne promene u niškoj policiji i ocenjuju da su tragedije koje se događaju građanima u ovom gradu posledice problema u okviru policije.

Vuk Stojiljković student medicine svirepo je ubijen u ponedeljak u parku Svetog Save u Nišu. Njega je na svirepi način ubio Dimitrije Stevanović (20) kome je određen pritvor do mesec dana zbog opasnosti uticaja na svedoke i zbog sumnje u način izvršenja krivičnog dela „koje je dovelo do uznemiravanja javnosti“.

Nakon zločina se pronela informacija da je sa osumnjičenim za zločin bio i njegov prijatelj Miloš Spasić, inače sin vlasnika najpoznatijeg hotela u Nišu My Place, ali u policiji sada kažu da on nije umešan u krivično delo, pa protiv njega nije podneta krivična prijava.

 

U subotu, 15. februara 2014. tačno u podne će se na Trgu Kralja Milana u centru Nišu održati protest na koji su pozvani svi građani ne samo Niša već iz cele srbije koji žele da izraze, svoju tugu i svoj očaj po pitanju nasilja koje je u stalnom porastu. Okupiće se i da zahtevaju fer suđenje odgovornima za Vukovu smrt.


#   Niš   Srđan Grekulović   Ivica Dačić   ubistvo   Vuk Stoiljković   Miloš Spasić   Dimitrije Stevanović   Policijska uprava   krivična prijava   krivično delo
@DacicIvica @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima