Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Снег оштетио делове Нишке и Барске пруге: Саобраћај у прекиду

Bookmark and Share

Београд 06.03.2015. Јужна Србија Инфо

Велике снежне падавине ноћас су оштетиле контактну мрежу на три деонице на Барској прузи и на једној деоници на Нишкој прузи, због чега је отежано функционисање железничког саобраћаја, саопштиле су јутрос “Железнице Србије”.

Снег оштетио делове Нишке и Барске пруге: Саобраћај у прекиду

Функционисање железничког саобраћаја на Барској прузи изузетно је отежано, јер су ноћас велике снежне падавине на неколико места оштетиле контактну мрежу.

возИзмеђу 02.00 и 04.00 сати контактна мрежа оштећена је на три деонице на барској прузи и то: Ластра – Самари, Златибор – Јабланица и Лучица – Бродарево.

Осим тога, контактна мрежа је оштећена и на Нишкој прузи, између станица Влашко Поље и Сопот Космајски, па је сада железнички саобраћај на овој магистрали преусмерен преко Мале Крсне.

Наиме, под тежином снега и леда контактна мрежа се кидала, прегоревала или попуштала, онемогућавајући на тај начин редовно функционисање железничког саобраћаја.

Због тога је међународни воз, који је синоћ из Београда кренуо за Бар, путовање из Пожеге наставио ка Црној Гори са кашњењем од око шест сати и то тек након што су створене могућности да гарнитуру уместо електричне локомотиве превуче дизел локомотива и безбедно настави вожњу.

Воз који је синоћ из Бара кренуо за Београд чекао је у Бијелом Пољу, док се такође нису створиле могућности да путовање безбедно настави са дизел локомотивом.

Оштећења контактне мреже на ове три деонице барске пруге проузроковала су и кашњења и отказивања једног броја локалних путничких возова.

Стручне службе “Железница Србије” читаву ноћ и јутро су биле на терену и настоје да у најкраћем року поправе оштећења контактне мреже на овим деоницама, али и да у складу са могућностима организују саобраћај.

“Железнице Србије” извињавају се путницима што је услед великих временских неприлика и снежних падавина дошло до промена у организацији железничког саобраћаја, наведено је у саопштењу Медија центра “Железница Србије”.


#   Београд   саобраћај   Железнице Србије   снег   пруга   Јабланица   оштећења   прекид    
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима