Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Стагнација водостаја на реци Топлици и успоставаљање редовног водоснабдевања

rssBookmark and Share

Прокупље 05.03.2018. Јужна Србија Инфо

Пема последњим информацијама већ неколико сати бележи се блага стагнација нивоа реке Топлице кроз Прокупље а највиши талас са мерног места у Пепељевцу прошао је синоћ око 21,00 без већих проблема.

Стагнација водостаја на реци Топлици и успоставаљање редовног водоснабдевања

Захваљујући ангажовању великог броја младих људи, волонтера, наших суграђана, запослених у прокупачким јавним предузећима, установама и локалној самоуправи на многим критичним тачкама обновљени су заштитни бедеми џаковима песка и ризлом у улици Липарској и насељу Горња Драгања. Изузетним напорима седамдесетак људи међу којима су се посебно истакли бројни омладинци санирано је највеће оштећење најзначајнијег одбрамбеног бедема који штити бројна домаћинства у улици Липарској као и зону објеката фирме Леони. Пробијени бедем у ширини од 5 метара поново је затворен и спречено је даље бујање воде у овом насељу и спремно се очекује даљи пролаз воде. Екипе су и даље на терену и прате ситуацију и уколико временске прилике како се прогнозира и даље буду ишле на руку треба очекивати и лагано смиривање водотокова. То ће посебно погодовати ситуацији са водоснабдевањем јер су због плављења искључени водосистем Хисар и црпна станица у Бумбуреку. Радници ЈКП Хамеум су непрекидним радом успели да не дође до већих штета на овим објектима тако да ће чим ситуација дозволи кренути са свим неопходним радњама за њихово поновно стављање у функцију.

У појединим нижим градским зонама Прокупља већ је успостављено уредно водоснабдевање пијаћом водом, док ће остали делови града пијаћу воду добити до поднева.

Како наводе надлежни у ЈКП „Хамеум“, до обуставе водоснабдевања у ниској градској зони дошло је због искључења водосистема „Хисар“, како би се избегле евентуалне последице од плављења бунара „Грчки млин“.

Екипе ЈКП „Хамеум“ биле су су даноноћно на терену, а од раних јутарњих часова ради се дезинфекција бунара.

Уредно водоснабдевање свих делова града који су остали без воде очекује се до поднева.


#   Прокупље   поплава   водоснабдевање   без воде   Топлица река   Хамеум ЈКП   временске прилике
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима