Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Stagnacija vodostaja na reci Toplici i uspostavaljanje redovnog vodosnabdevanja

rssBookmark and Share

Prokuplje 05.03.2018. Južna Srbija Info

Pema poslednjim informacijama već nekoliko sati beleži se blaga stagnacija nivoa reke Toplice kroz Prokuplje a najviši talas sa mernog mesta u Pepeljevcu prošao je sinoć oko 21,00 bez većih problema.

Stagnacija vodostaja na reci Toplici i uspostavaljanje redovnog vodosnabdevanja

Zahvaljujući angažovanju velikog broja mladih ljudi, volontera, naših sugrađana, zaposlenih u prokupačkim javnim preduzećima, ustanovama i lokalnoj samoupravi na mnogim kritičnim tačkama obnovljeni su zaštitni bedemi džakovima peska i rizlom u ulici Liparskoj i naselju Gornja Draganja. Izuzetnim naporima sedamdesetak ljudi među kojima su se posebno istakli brojni omladinci sanirano je najveće oštećenje najznačajnijeg odbrambenog bedema koji štiti brojna domaćinstva u ulici Liparskoj kao i zonu objekata firme Leoni. Probijeni bedem u širini od 5 metara ponovo je zatvoren i sprečeno je dalje bujanje vode u ovom naselju i spremno se očekuje dalji prolaz vode. Ekipe su i dalje na terenu i prate situaciju i ukoliko vremenske prilike kako se prognozira i dalje budu išle na ruku treba očekivati i lagano smirivanje vodotokova. To će posebno pogodovati situaciji sa vodosnabdevanjem jer su zbog plavljenja isključeni vodosistem Hisar i crpna stanica u Bumbureku. Radnici JKP Hameum su neprekidnim radom uspeli da ne dođe do većih šteta na ovim objektima tako da će čim situacija dozvoli krenuti sa svim neophodnim radnjama za njihovo ponovno stavljanje u funkciju.

U pojedinim nižim gradskim zonama Prokuplja već je uspostavljeno uredno vodosnabdevanje pijaćom vodom, dok će ostali delovi grada pijaću vodu dobiti do podneva.

Kako navode nadležni u JKP „Hameum“, do obustave vodosnabdevanja u niskoj gradskoj zoni došlo je zbog isključenja vodosistema „Hisar“, kako bi se izbegle eventualne posledice od plavljenja bunara „Grčki mlin“.

Ekipe JKP „Hameum“ bile su su danonoćno na terenu, a od ranih jutarnjih časova radi se dezinfekcija bunara.

Uredno vodosnabdevanje svih delova grada koji su ostali bez vode očekuje se do podneva.

Komentara: 0


#   Prokuplje   poplava   vodosnabdevanje  Toplica reka   Hameum JKP
@
[ Dodaj komentar ]