Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Стефановић обишао полицијску станицу у Лесковцу

rssBookmark and Share

Лесковац 05.02.2015. Блиц

Небојша Стефановић, министар полиције, обишао је данас полицијску управу у Лесковцу и изнео своје захтеве начелнику и полицајцима. Он је рекао да је задовољан радом полиције у Лесковцу.

Стефановић обишао полицијску станицу у Лесковцу

Стефановић је у Лесковац отишао у склопу плана да обилази на терену полицијске станице широм Србије и да запосленима лично саопшти шта од њих тражи и какве резултате очекује.

- Полицајац мора да буде будан. Они који не покажу резултате, мораће да потраже нови посао. То се не односи на полицајце у Лесковцу, већ је то мој општи став о полицијском послу - рекао је Стефановић.

Министар унутрашњих послова изјавио је да је полиција у том граду постигла добре резултате, забележен општи пад криминалитета за око шест одсто и да је на територији ове општине у 2014. заплењено двадесет пута више дроге него 2013.

Стефановић, који је у Полицијској управи Лесковац, разговарао са начелником Владимиром Жугић његовим сарадницима и градоначелником Лесковца Гораном Цветановићем, указао је да на територији ове полицијске управе нема значајнијих организоване криминалне групе које могу угрозити безбедност грађана.

- То не значи да треба да будемо мање будни и у том смислу радује ме добра сарадња Полицијске управе и општине града Лесковца, која може да послужи за пример - рекао је Стефановић.

- Инсистираћу да се у 2015. години резултат полиције у Лесковцу побољша, иако је ниво криминалитета већ низак. Морамо појачати наше активности како би се грађани осећали још безбедније - рекао је Стефановић указавши да активности морају бити појачане у оним областима борбе против оних облика криминалитета са којима се грађани свакодневно сусрећу, као што су крађе, разбојничке крађе.

Он је истакао да ће у циљу појачане безбедности грађана бити појачано присуство полиције у заједници, отворено више полицијских испостава, јер је Лесковац град који се динамично шири.

- Интензивније ћемо радити на пројекту полиције у локалној заједници, на секторском начину рада у коме грађани познају свог полицајца. Грађани треба да имају поверење у полицију и надам се да ће даљим радом на смањењу криминалитета то поверење јачати и расти - истакао је Стефановић.

Министар је указао да је на територији Лесковца у 2014. забележено двадесет пута више заплена него у 2013 и додао да је да је заплена наркотика на нивоу Србије проше године у односу на претплошлу неупоредиво успешнија, што је резулата на који је Министарство посебно поносно.

Говорећи о безбедности, министар је указао да је Полицијска управа Лесковац једна од полицијских управа у којој је стање јавног реда стабилно.

„Један део копнене зоне безбедности увек изазива додатну пажњу и у наредном периоду радићемо на набавци додатне опреме за полицију, али свакако нећемо пропустити оно што је наш кључни задатак а то је већа безбедност за грађане - поручио је Стефановић.

Он је указао да је на територији Полицијске управе Лесковац забележен пад саобраћајних незгода за око 14 одсто и да је ангажовање саобраћајне полиције појачано за више од 20 одсто.


#   Лесковац   полиција   Небојша Стефановић   Полицијска управа
@nesastefanovic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима