Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Све већи број азиланата

rssBookmark and Share

Ниш 22.06.2015. НТВ, Јужна Србија Инфо

У Србији је сваког дана све више азиланата, а њихов повећан број евидентирао је и Ниш експрес, који од Бујановца до Београда и од Ниша до Београда свакодневно превози велики број миграната који су тражили азил у Србији.

Фото: НТВ
Фото: НТВ

Одакле иду и где су кренули нико поуздано не може да тврди. Оно што је чињеница је да многи азиланти бирају да до Београда путују и Ниш експресом.
У Ниш експресу кажу да на све путнике гледају исто, те тако било да су они азиланти, домаћи или страни путници цена карте је увек иста.

Милићевић каже да азиланти најчешће путују у већим групама, да им је дестинација престоница и да они могу само да претпостављају који им је крајњи циљ. Оно што је чињеница је да је на крајњем југу Србије последњих дана све више миграната из земаља блиског истока и северне Африке који путују ка северу наше земље. Због овог проблема, Мађарска је најавила ће подићи четири метра високу ограду дуж границе са Србијом да би спречила прилив илегалних имиграната.
Од почетка ове године у Мађарску је стигло 54.000 миграната. Почетком године је дошло до пораста броја имиграната са Косова, али већина имиграната који сада долазе су из Сирије, Ирака и Авганистана. Према званичним подацима, 95 одсто њих прелазе у Мађарску из Србије.


#   Ниш   Ниш експрес   азиланти   статистика   увећање
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима