Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Трећа шанса за све дужнике ''Обједињене наплате" у Нишу да рачуне плате под повољнијим условима

rssBookmark and Share

31.10.2014. Јужна Србија Инфо

Ово је трећа, а вероватно и последња, шанса за све дужнике "Обједињене наплате" у Нишу да рачуне плате под повољнијим условима.
Од како је акција почела, пре тачно две недеље, склопљено је 670 уговора за отплату дуга на рате или уз отпис камате, уколико се дуг плати у целости, а масовни одзив Нишлија се, кажу, очекује у децембру.

Трећа шанса за све дужнике ''Обједињене наплате" у Нишу да рачуне плате под повољнијим условима

У ''Обједињеној наплати“ кренуло је склапање уговора о репрогаму дуга и исплати заосталих дуговања на максимално 60 рата, што је много повољније јер је раније било на 48. Акција је посебна и по томе што повољности овог пута нуде свим категоријама дужника.Уколико се дуг плати одједном, биће отписана камата, а отпис се нуди и социјално угроженим Нишлијама.

Уговоре ће бити могуће склопити до краја године, а документација и процедура су, кажу, максимално упрошћене.

Заштићених од утужења неће бити, што је ово комунално предузеће већ доказало предузимањем мера према локалним функционерима.

Уколико се дуг плати одједном, биће отписана камата, а исто важи и за социјално угрожене суграђане. У овом тренутку Нишлије дугују милијарду и седамсто милиона динара за обједињене рачуне, од чега највише новца припада топлани и ''Медиани“. Тенденција теже отплате и даље стоји, али дуг је у благом порасту.У одговорне спадају они који не дугују више од последња три рачуна, а све изнад тога улази у ризик од утужења, кажу у менаџементу ,,Обједињене наплате“ и тврде да су гужве повремене, али се одмах реагује прераспоређивањем службеника, јер је све у овом тренутку подређено репрограму.


#   социјално угрожени   репрограм   Обједињена наплата ЈКП
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима