Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У Ниш стигли шлепери са медицинском опремом за југоисток Србије

rssBookmark and Share

Ниш 19.04.2020. РТС, Јужна Србија Инфо

У Клинички центар Ниш јутрос, у 3 сата, стигла су три шлепера медицинске опреме, коју је обезбедила и платила Влада Србије, а која ће бити дистрибуирана у здравствене установе целог југоистока Србије, преноси РТС.

У Ниш стигли шлепери са медицинском опремом за југоисток Србије

Опрема је намењена како ковид, тако и привременим болницама, и свим домовима здравља који врше узорковање материјала у Расинском, Нишавском, Топличком, Јабланичком, Пчињском и Зајечарском округу.

"Стигло је преко 400.000 заштитних хируршких маски, 200.000 епидемиолошких маски Н95, више од 6.000 скафандера за једнократну употребу, визири, заштитне наочаре, рукавице, каљаче и капе", рекла је Светлана Милијић, директор филијале Републичког фонда за здравствено осигурање (РФЗО) за нишавски округ.

У магацину КЦ Ниш, који је један од четири дистрибутивна центра, налазе се и лекови, рекла је Милијић и додала да је у тај центар прошле недеље стигло 20.000 таблета хидроксихлорокин, које је обезбедила Влада Србије.

Према речима градоначелника Ниша Дарка Булатовића, опрема која је ноћас стигла довољна је за наредних двадесетак дана. 


#   Ниш   Топлички округ   РФЗО   Светлана Милијић   Нишавски управни округ   кризни штаб   Коронавирус   заштитне маске   визир маске
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима