Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Вулиново упозорење послодавцима: Накнада за рад на празнике мора бити у складу са законом

rssBookmark and Share

14.04.2017. Јужна Србија Инфо

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин упозорио је јуче све послодавце да, ако раде за празнике, исплате одговарајућу надокнаду радницима у складу са законом.

Фото: Министарство рада
Фото: Министарство рада

Подсећајући да су пред нама васркршњи и првомајски празници, Вулин је најавио да ће Инспекција рада, након празника, проверити све послодавце, који су радили за празнике, да ли су исплатили радницима оно што им се по закону дугује.

''Проверавали смо колико је послодаваца исплатило зараде за рад за време Дана државности - Сретења и морам да кажем да 18 одсто од контролисаних послодаваца, што је око 47 послодаваца, није исплатило одговарајућу зараду за рад у време празника за неких 1.268 запослених'', рекао је Вулин.

Он је оценио и да ће нам само безусловно поштовање закона - уплата доприноса, исплата зарада, гарантовати да смо успешно друштво, добра економија, да ћемо моћи да финансирамо пензије и сва права која су нашим људима неопходна, да ћемо моћи да обнављамо социјалну заштиту, да уложимо у болнице, путеве и школе.

''Надам се да ће, како време пролази, број послодаваца који не уплаћује радницима плате и доприносе бити све мање и да ће бити на нивоу статистике грешке, али будите сигурни држава неће опраштати и држава ће упорно и тврдоглаво проверавати'', рекао је Вулин.

Процењује се да ће у Нишу у суботу радити већина запослених, иако је државни празник.


#   Александар Вулин   Ускрс   послодавац   Инспекција рада   радно време   надокнада   државни празник
@VulinAleksandar @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима