Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Гради се нови вртић у Брзом Броду

rssBookmark and Share

Ниш 08.03.2020. Белами, Јужна Србија Инфо

Поред изградње новог вртића у Брзом броду ускоро почиње градња још два нова објекта за предшколску децу, у Насељу “9. мај” и на Леденој стени у Нишу.

Фото: Белами
Фото: Белами

"Већ у овом месецу почеће градња новог вртића у Насељу “9. мај” а у току је и припрема пројектне документације за изградњу вртића на Леденој стени”, најавио је градоначелник Ниша Дарко Булатовић.

Он је додао да ће се на овај начин смањити и листа чекања за боравак деце у нишким вртићима. У последње две године листа чекања за упис у неки од нишких вртића смањена је за око 40 одсто, тако да сада за пријем у Предшколску установу Пчелица чека нешто више од 1650 малишана.

“То је пре свега резултат преузимања вртића Фабрике дувана и изградње новог вртића у Медошевцу, али и изједначавања статуса приватних предшколских установа у Нишу са државним”, рекао је приликом обиласка радова на изградњи новог вртића у Брзом броду градоначелник Ниша, Дарко Булатовић.

Изградња новог вртића у Брзом броду се подиже на месту некадашње основне школе и где ће, када буде завршен, бити места за још око 120 малишана,

“Број места у новом објекту у потпуности задовољити потребе овог дела града и већ од краја ове године, када се очекује крај радова, неће бити деце у Брзом броду која немају место у вртићу”, истакла је директорка ПУ “Пчелица” Светлана Митић.


#   Ниш   Брзи Брод   вртићи   Пчелица ПУ
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима