Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Видић: Једном штрајкачу нуђен посао који је одбио

rssBookmark and Share

Куршумлија 25.12.2012. Autor: Agencija TANJUG

Велисав Милосављевић и Синиша Вацев, који штрајкују глађу због губитка посла, ноћас су се закључали у зграду општине Куршумлија.

Видић: Једном штрајкачу нуђен посао који је одбио
Општинско веће у Куршумлији недавно је донело нову систематизацију радних места којим се предвиђа отпуштање 16 запослених у Туристичкој организацији, градској библиотеци, Дирекцији за изградњу и Спортском центру.

Систематизацијом радних места у општини Куршумлија нико није добио отказ зато што је члан опозиционих странака, а једном од штрајкача глађу понуђено је друго радно место, које је он категорички одбио, изјавио је данас Танјугу председник општине Куршумлија Радољуб Видић.

"Једном раднику који сада штрајкује глађу ми смо понудили други посао, али је он то одбио", рекао је Видић.

Он је казао да је штрајк политичке природе, те да општинско обезбеђење није никога закључало у згради општине, али да штрајкачи ометају посед и рад.

"У циљу рационализације, радници који су били неупошљени, односно, нису имали шта да раде на својим радним местима, добили су раскид радног односа уз отпремнине у складу са законом", казао је Видић.

Он је истакао да је систематизација урађена и у општинској управи, те да уопште није реч о прогону политичких неистомишљеника већ о људима које је предходна власт упошљавала, а који на својим радним местима нису имали шта да раде.

Милосављевић и Вацев кажу да ће истрајати до краја, те да им је због отпуштања са посла веома угрожена егзистенција.

Портпарол Полицијске управе у Прокупљу Тамара Коцић казала је Танјугу да је дежурној служби полицијске станице у Куршумлији од стране општине пријављено да два лица штрајкују глађу у згради те установе.


#   Куршумлија   посао   Радољуб Видић   Тамара Коцић   председник општине   општинско веће   радно место
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима