Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Вацев: Видић терорише опозицију Видић: Вацев ми је претио

rssBookmark and Share

Куршумлија 02.04.2013. Izvor:Alo-JužnaSrbija.Info

Синиша Вацев, члан УРС-а из Куршумлије, који је у суботу приведен због лепљења текста из “Ало!” који говори о томе како је Радољиб Видић, председник општине Куршумлија, једне од најсиромашних у Србији, купио службени аутомобил „мазда“ од 25.800 евра, јуче је са још неколико колега добио решење о отказу у Спортском центру „Куршумлија“.

Синиша Вацев
Синиша Вацев

Вацев истиче да власт терорише чланове опозиционог УРС-а и ДС-а у Куршумлији и каже да сумња да је експресно уручивање решења о отказу повезано са догађајем од пре три дана, односно са лепљењем исечака из “Ало!” о томе како челници општине купују „мазду“, док им је око 1.000 грађана на казану народне кухиње. Због тога је Вацев био и приведен на информативни разговор и то на основу пријаве Радољуба Видића.

- Речено нам је да је разлог престанка радног односа то што смо одбили да потпишемо анекс уговора о раду. Наиме, нама су још пре три месеца понудили да пређемо у комунално предузеће, али смо ми то одбили, јер нисмо желели да се одрекнемо сталног запослења у Спортском центру и да у комуналном предузећу радимо на уговор од шест месеци - прича за Ало Вацев , који признаје да је лепио исечке у улици у којој живи Видић, али каже да ниједног тренутка није ушао у његов посед.

Селаковић: Испитати шта се дешава у Куршумлији

- Ми смо још пре неколико месеци, када су почели проблеми у Куршумлији, апеловали да се испита шта се тамо дешава и да ли се ради о политичком прогону или не, очигледно да локалне тензије и даље трају и постају још јаче. Ми са нашим партнерима у влади добро сарађујемо и верујемо да ће се наћи решење за ову ситуацију. Људи не смеју да буду таоци дневне или локалне политике - каже за “Ало!” портпарол УРС-а Марко Селаковић.

Председник општине истиче да у СЦ „Куршумлија“ није било потребе за толиким бројем запослених и да су СЦ и комунално предузеће потписали уговор о преузимању вишка радника, о чему су они и били обавештени.

- Није тачно да се овде спроводи некакав политички терор. Њима је понуђено радно место у комуналном предузећу. О томе су обавештени знатно раније. У почетку би радили на уговор од шест месеци, имали би и већу плату, а након тога би били примљени за стално. Међутим, они су то одбили. Уколико желе да раде, понуда у комуналном предузећу и даље важи - истиче Видић. Он каже и то да је Вацева у суботу пријавио полицији, јер му је на капији оставио писмо са цртежом претеће садржине, што Вацев демантује.


#   Куршумлија   Радољуб Видић   председник општине   информативни разговор   радно место
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима