Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vacev: Vidić teroriše opoziciju Vidić: Vacev mi je pretio

rssBookmark and Share

Kuršumlija 02.04.2013. Izvor:Alo-JužnaSrbija.Info

Siniša Vacev, član URS-a iz Kuršumlije, koji je u subotu priveden zbog lepljenja teksta iz “Alo!” koji govori o tome kako je Radoljib Vidić, predsednik opštine Kuršumlija, jedne od najsiromašnih u Srbiji, kupio službeni automobil „mazda“ od 25.800 evra, juče je sa još nekoliko kolega dobio rešenje o otkazu u Sportskom centru „Kuršumlija“.

Siniša Vacev
Siniša Vacev

Vacev ističe da vlast teroriše članove opozicionog URS-a i DS-a u Kuršumliji i kaže da sumnja da je ekspresno uručivanje rešenja o otkazu povezano sa događajem od pre tri dana, odnosno sa lepljenjem isečaka iz “Alo!” o tome kako čelnici opštine kupuju „mazdu“, dok im je oko 1.000 građana na kazanu narodne kuhinje. Zbog toga je Vacev bio i priveden na informativni razgovor i to na osnovu prijave Radoljuba Vidića.

- Rečeno nam je da je razlog prestanka radnog odnosa to što smo odbili da potpišemo aneks ugovora o radu. Naime, nama su još pre tri meseca ponudili da pređemo u komunalno preduzeće, ali smo mi to odbili, jer nismo želeli da se odreknemo stalnog zaposlenja u Sportskom centru i da u komunalnom preduzeću radimo na ugovor od šest meseci - priča za Alo Vacev , koji priznaje da je lepio isečke u ulici u kojoj živi Vidić, ali kaže da nijednog trenutka nije ušao u njegov posed.

Selaković: Ispitati šta se dešava u Kuršumliji

- Mi smo još pre nekoliko meseci, kada su počeli problemi u Kuršumliji, apelovali da se ispita šta se tamo dešava i da li se radi o političkom progonu ili ne, očigledno da lokalne tenzije i dalje traju i postaju još jače. Mi sa našim partnerima u vladi dobro sarađujemo i verujemo da će se naći rešenje za ovu situaciju. Ljudi ne smeju da budu taoci dnevne ili lokalne politike - kaže za “Alo!” portparol URS-a Marko Selaković.

Predsednik opštine ističe da u SC „Kuršumlija“ nije bilo potrebe za tolikim brojem zaposlenih i da su SC i komunalno preduzeće potpisali ugovor o preuzimanju viška radnika, o čemu su oni i bili obavešteni.

- Nije tačno da se ovde sprovodi nekakav politički teror. Njima je ponuđeno radno mesto u komunalnom preduzeću. O tome su obavešteni znatno ranije. U početku bi radili na ugovor od šest meseci, imali bi i veću platu, a nakon toga bi bili primljeni za stalno. Međutim, oni su to odbili. Ukoliko žele da rade, ponuda u komunalnom preduzeću i dalje važi - ističe Vidić. On kaže i to da je Vaceva u subotu prijavio policiji, jer mu je na kapiji ostavio pismo sa crtežom preteće sadržine, što Vacev demantuje.


#   Kuršumlija   Radoljub Vidić   predsednik opštine   informativni razgovor   radno mesto
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima