Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Владика Теодосије обишао храм у Дубочици крај Лесковца

rssBookmark and Share

Лесковац 26.12.2016. Zdravko Stojnic

Епископ рашко-призренски Теодосије и градоначелник Лесковца Горан Цветановић обишли су храм Светог Симеона Мироточивог у насељу Дубочица како би се упознали са радовима на изградњи ове светиње.

Владика Теодосије обишао храм у Дубочици крај Лесковца

„Нема већег благослова него да неко буде удостојен од Бога да може да гради храмове. Не може то свако, не да се свакоме, има људи богатих , који би могли више да ураде, али не раде, није свакоме дато. Зато је мени драго кад дођем у Лесковац и видим каква је преданост људи, града и свих који воде овај град када је у питању црква- изјавио је владика Теодосије током посете светињи у Дубочици.

Изградња храма Светог Симеона Мироточивог у насељу Дубочица започета је 2005. године на иницијативу верника и Српске православне цркве.

„Након вишегодишње паузе, у 2014. години, на задовољство свих нас, поново смо кренули са радовима на овој светињи. Те године завршили смо кров, фасаду, а 2015. наставили смо са унутрашњим уређењем светиње. Данас осећам радост што смо привели крају радове на унутрашњем и спољашњем осветљењу храма - рекао је градоначелник Лесковца Горан Цветановић.

До сада је град у изградњу храма Светог Симеона Мироточивог уложио 14 милиона динара, а у буџету за 2017. годину планирано је још 5 милиона динара за уређење пода и постављање подног грејања


#   Лесковац   Горан Цветановић   Дубочица   Владика Теодосије   храм Светог Симеона Мироточивог
@CvetanovicG @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима