Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Завршена обнова топлане “Југ”

rssBookmark and Share

12.10.2015. НТВ, Белами

Пуштањем у рад ремонтованих котлова топлане југ значиће и квалитетније грејање за 10.000 домова који су повезани на систем даљинског грејања.
енергетике и рударства, града, топлане.

Завршена обнова топлане “Југ”

Реконструисане котлове пустио је у рад градоначелник ниша Зоран Перишић, у присуству представника министарства

Станови корисника даљинског грејања од данас су топли, рекао је директор “Градске Топлане“ Слободан Максимовић на отварању реновираног погона топлане “Југ“. Реч је о највећој инвестицији у последњих неколико година, суфинансираној од стране немачке банке за обнову и развој.

Обнова је, међутим, преко потребна и топловодима, будући да је од укупно скоро 70 км топловодне мреже, у последњих 15 година, обновљено свега 15 километара. Иако је званичан почетак грејне сезоне 15. октобар, сви корисници даљинског грејања од данас су у својим становима имали топле радијаторе, рекао је директор нишке топлане Слободан Максимовић.

Реконструкција топлотног извора “Југ“ је плод дугогодишње сарадње Србије и Немачке, будући да су радови изведени кроз четврту фазу инвестиционог циклуса немачке банке за обнову и развој KfW. За разлику од осавремењене топлане “Југ“ чак 55 километара топловодне мреже у Нишу је старо и дотрајало. Према речима директора топлане, требало би да се у наредних годину дана, реновира бар три до четири километра.

Прилог ТВ Белами:


#   Градска топлана ЈКП   Зоран Перишић   реконструкција   Слободан Максимовић   KFW   5. октобар
@ProfdrPerisic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима