Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Трећа година заредом одржан фестивал са учешћем 25 плесних клубова из Србије

rssBookmark and Share

Ниш 09.04.2024. Јужна Србија Инфо - редакција

У Нишу је одржан трећи по реду "Naissus dance fest", плесни фестивал који је и ове године привукао велику пажњу љубитеља плеса и уметности.

Трећа година заредом одржан фестивал са учешћем 25 плесних клубова из Србије

Ова манифестација, коју је подржала Градска општина Медијана, окупила је 25 плесних клубова из различитих делова Србије, доносећи публици широк спектар плесних тачака у различитим стиловима.

Учесници су се надметали у 1100 плесних тачака, приказујући разноликост плесних стилова, од савременог и класичног балета, преко латино плесова, јазз данце-а, до хип хопа, диско плеса и других савремених стилова. Атмосфера је била пуна енергије, а талент и креативност младих плесача одушевили су публику.

Градска општина Медијана, својом подршком оваквим манифестацијама, истиче важност спорта и плеса у животима људи свих животних доба и друштвених позиција, нарочито деце и младих. Спорт и плес имају значајан утицај на физичко и ментално здравље, као и на развој спортског духа и тимског рада. Овом подршком, општина жели да подстакне развој спорта и плеса, али и да промовише здрав начин живота и вредности које спорт носи са собом.

"Наиссус данце фест" није само прилика за такмичење, већ и за размену искустава и уметничког израза међу младим талентима. Овај фестивал представља важан корак ка промоцији културе и уметности у Нишу, као и у јачању заједнице кроз подршку младим талентима и њиховом креативном изражавању.

 

 

 


#   Ниш   Чаир   Медијана градска општина   такмичење   плесни клуб
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима