Јужна Србија Инфо

Три нова лекара за бољи третман пацијената

rssBookmark and Share

Ниш 10.05.2016. Град Ниш

После писања појединих медија да у амбуланти у згради некадашњег ”Ангропромета” један лекар ради дневно са 1800 пацијената, реагавао је градоначелник Ниша и Министарство здравља па ће проблем бити брзо решен.

Три нова лекара за бољи третман пацијената

Град Ниш издвојиће око 2,4 милиона динара до краја године за потребе упошљавања троје лекара у Заводу за здравствену заштиту радника у Нишу,како би се нормализовао рад у амбулантама овог завода у којима има и преко 5000 здравствених картона по амбуланти.

То практично значи да ће се од сутра у амбулантама радити у две смене чиме ће знатно бити олакшана процедура прегледа пацијената.Министраство здравља припрема и нови кадровски план па ће његовом имплементацијом и мерама које предузима град ситуација бити знатно боља за пацијенте овог завода.

Градоначелник Ниша проф.др Зоран Перишић данас је посетио ову амбуланту и на лицу места разговарао са запосленима и пацијентима.Он  је истакао да примарно здравство у Нишу генерално има проблем са мањком кадрова.

“Ово није проблем који је настао неадекватним радом особља. Проблем везан за примарно здравство у Нишу не настаје преко ноћи, али мора да се решава буквално за то време. Имам добар контакт у Министарству здравља и трудићу се да све потребе града буду адекватно сагледане и да се проблем дугорочно реши”, рекао је градоначелник.

У амбуланти “Ангропромет” имају и лабораторију, а раде и неуропсихијатар и интерниста. За општег лекара који се заказује преко кол центра чека се око 5 до 6 дана, а пацијенти контролу могу да закажу и на шалтеру. Хитне случајеве примају без заказивања.

Коментара: 0


#   Ниш   запошљавање   лекари   Зоран Перишић   Ангропромет   Министарство здравља   амбуланта
@ProfdrPerisic @


 


[ Додај коментар ]