Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

„Foro Italiko“, niški DIF i Grad Niš

rssBookmark and Share

Niš 26.05.2019. Južna Srbija Info

U Gradskoj kući održan je sastanak predstavnika Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu i predstavnika Grada Niša povodom gostovanja prof. Laure Kapraniki sa Univerziteta „Foro Italiko“ u Rimu. Ona je u okviru EU programa Erasmus+ boravila nedelju dana u Nišu, i na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja održala niz predavanja za profesore fakulteta i studente master i doktorskih studija.

„Foro Italiko“, niški DIF i Grad Niš

Profesorka Kapraniki je renomirani stručnjak u oblasti dualnog obrazovanja i dualnih karijera sportista, savetnik je evropskog parlamenta za dualne karijere i učesnik većeg broja projekata u oblasti dualnog obrazovanja. Na sastanku koji je organizovala pomoćnica gradonačenika Marina Kostić, prisustvovali su pomoćnik gradonačelnika za sektor ekonomskog razvoja Goran Milosavljević, predstavnica Regionalne privredne komore u Nišu Jelena Čvorović,  Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja – Školske uprave u Nišu  Marija Ćirić,  predstavnica Sekretarijata za omladinu i sport Vesna Stojanović, Sekretarijata za obrazovanje Suzana Jovanović kao i predstavnici Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu, prodekan za nastavu prof. dr Mirsad Nurkić, prodekan za nauku i međunarodnu saradnju, doc. dr Nenad Stojiljković i profesori dr Petar Mitić, dr Nemanja Stanković i dr Mladen Živković. Ovom prilikom predstavljeni su primeri dobre prakse u oblasti dualnog obrazovanja u Evropskoj Uniji,  projekti koji su finansirani iz fondova EU  a koji su isključivo posvećeni razvoju dualnog obrazovanja. Profesorka Laura Kapraniki ukazala je na značaj primene sporta u dualnom obrazovanju i pohvalila kadrovski potencijal Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja iz Niša, ali i istakla važnost iskazane  spremnosti lokalne samouprave da podrži razmenu znanja i iskustava radi implementacije istih  u sistemu obrazovanja.

 

Komentara: 0


#   Niš   obrazovanje   Petar Mitić   Nenad Stojiljković   Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja   Suzana Jovanović   Goran Milosavljević   Marina Kostić   Mirsad Nurkić   Ana Jovanović   Nemanja Stanković   dualno obrazovanje   Foro Italiko
@


 


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}