Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Аустријска компанија за производњу кранова "Палфингер" започела пробну производњу у Нишу

rssBookmark and Share

Ниш 27.05.2024. Јужна Србија Инфо - редакција

Аустријска компанија "Палфингер", специјализована за производњу кранова и иновативних система подизања, започела је тестирање производње у својој новој фабрици у Нишу. Ова фабрика, смештена у индустријској зони Брзи Брод, тренутно ради сa 80 запослених, с планом проширења на 375 радника до 2027. године.

Фото: Град Ниш
Фото: Град Ниш

Инвестиција у ову фабрику би требало да износи најмање 35,4 милиона евра.

Иван Тасић из кадровске службе "Палфингера" истиче да се фабрика тренутно налази у завршној фази изградње, с већином потребних машина присутних, док се остале очекују у наредном периоду. План је да се званична производња покрене у јуну, а фабрика отвори крајем ове године.

Градоначелница Ниша, Драгана Сотировски, обишла је радове на фабрици и нагласила значај инвестиција попут ове за локалну привреду. Она истиче да је индустријска зона у којој се налази "Палфингер" готово попуњена, те да Град улаже у проширење индустријске зоне Север како би привукао нове инвеститоре. "Палфингер" је један од пет инвеститора који су се у последњих четири године одлучили за улагање у Ниш, показујући растући интерес европских и светских компанија за овај регион.

У оквиру своје производње, "Палфингер" ће се фокусирати на производњу челичних подсклопова за камионе и друга превозна средства. Тасић додаје да ће први пројекат бити производња стабилизатора, с надом да ће у блиској будућности асортиман бити проширен новим пројектима.

Одлука "Палфингера" да изгради фабрику у Нишу донета је због неколико кључних фактора, укључујући добру саобраћајну повезаност с другим европским земљама у којима већ послују, као и присуство Универзитета и Машинског факултета у Нишу, што омогућава приступ квалификованом кадру. Овај потез компаније снажно доприноси расту и развоју привреде у овом делу Србије, обезбеђујући нова радна места и подстичући економски напредак.


#   Ниш   Драгана Сотировски   Брзи Брод   Аустрија   Палфингер фабрика   кран
#GradonacelnicaN @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима