Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Austrijska kompanija za proizvodnju kranova "Palfinger" započela probnu proizvodnju u Nišu

rssBookmark and Share

Niš 27.05.2024. Južna Srbija Info - redakcija

Austrijska kompanija "Palfinger", specijalizovana za proizvodnju kranova i inovativnih sistema podizanja, započela je testiranje proizvodnje u svojoj novoj fabrici u Nišu. Ova fabrika, smeštena u industrijskoj zoni Brzi Brod, trenutno radi sa 80 zaposlenih, s planom proširenja na 375 radnika do 2027. godine.

Foto: Grad Niš
Foto: Grad Niš

Investicija u ovu fabriku bi trebalo da iznosi najmanje 35,4 miliona evra.

Ivan Tasić iz kadrovske službe "Palfingera" ističe da se fabrika trenutno nalazi u završnoj fazi izgradnje, s većinom potrebnih mašina prisutnih, dok se ostale očekuju u narednom periodu. Plan je da se zvanična proizvodnja pokrene u junu, a fabrika otvori krajem ove godine.

Gradonačelnica Niša, Dragana Sotirovski, obišla je radove na fabrici i naglasila značaj investicija poput ove za lokalnu privredu. Ona ističe da je industrijska zona u kojoj se nalazi "Palfinger" gotovo popunjena, te da Grad ulaže u proširenje industrijske zone Sever kako bi privukao nove investitore. "Palfinger" je jedan od pet investitora koji su se u poslednjih četiri godine odlučili za ulaganje u Niš, pokazujući rastući interes evropskih i svetskih kompanija za ovaj region.

U okviru svoje proizvodnje, "Palfinger" će se fokusirati na proizvodnju čeličnih podsklopova za kamione i druga prevozna sredstva. Tasić dodaje da će prvi projekat biti proizvodnja stabilizatora, s nadom da će u bliskoj budućnosti asortiman biti proširen novim projektima.

Odluka "Palfingera" da izgradi fabriku u Nišu doneta je zbog nekoliko ključnih faktora, uključujući dobru saobraćajnu povezanost s drugim evropskim zemljama u kojima već posluju, kao i prisustvo Univerziteta i Mašinskog fakulteta u Nišu, što omogućava pristup kvalifikovanom kadru. Ovaj potez kompanije snažno doprinosi rastu i razvoju privrede u ovom delu Srbije, obezbeđujući nova radna mesta i podstičući ekonomski napredak.


#   Niš   Dragana Sotirovski   Brzi Brod   Austrija   Palfinger fabrika   kran
#GradonacelnicaN @


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima