Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Реновирање: Нишко пиво за Првомајски уранак?

rssBookmark and Share

Ниш 02.12.2015. ТВ Зона Плус

Пиво из Нишке пиваре требало би да потече 1. маја наредне године. То је за Зону плус изјавио директор Никола Карановић.

Реновирање: Нишко пиво за Првомајски уранак?

У пивари је тренутно 26-оро запослених, који су ангажовани на поправци објеката и ремонту постројења. А затечено стање је и више него лоше, јер се у пивару дуго није улагало, а постројења не раде три и по године.

Кровови прокишњавају, метал је захватила рђа, зидове влага и мемла. Овако тренутно изгледа нишка пивара, око које су се дуго ломила копља две компаније заинтересоване за куповину. Инвеститор из Бугарске који је купио пивару одлучан је да је доведе у радно стање и да ту поново потеку пиво и сокови, и то већ од априла.

Ми ћемо да пробамо да све то завршимо и да производња пива и сокова отпочне од 1. априла како би за 1. мај имали производе. Ако буде само до нас, мислимо да ћемо то да реализујемо, каже директор Нишке пиваре Никола Карановић.

Ипак, Карановић истиче да ће много тога зависити од временских услова, јер су изгубљени драгоцени месеци, а ремонт ће морати да се ради по цичој зими. А посла је много. У посао ће укључити још десетак мајстора, а касније ће свој део посла обавити по једна бугарска и немачка компанија, које ће ремонтовати једну производну линију.

Међу приоритетима је санација кровова који су прокишњавали и киша се сливала на цистерне, чиме је начињена огромна штета.

Иначе, пре десетак дана Привредни суд у Нишу донео је правоснажно решење о продаји Пиваре фирми “Групи капитални пројекти”, која је променила назив у “Нишка пивара”, која је и уписала права својине на непокретном имовином у катастар.

Судски спор са “Лус инвестментом”, компанијом која је такође била заинтересована за куповину Пиваре, није завршен.

Карановић каже да су за техничку и функционалну исправност Пиваре спремни да уложе још два милиона евра, и још милион и по за сировине, амбалажу, ангажовање дистрибутивног ланца… Овде би требало да ради око 120 људи, а пиво би носило исти назив као пре, јер су са пиваром купили и некад чувени нишки бренд.

Коментара: 0


#   Ниш   пролеће   производња   пиво   Бугарска   Нишка пивара   продаја   Привредни суд   1. мај   Капитални пројекти   Лус инвестмент   Никола Карановић
@


 


[ Додај коментар ]