Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Научно стручни скуп „Дани шљиве Блаце 2016“

rssBookmark and Share

Београд 15.08.2016. Јужна Србија Инфо

У окивру манифестације Дани шљиве, у петак 19. августа одржаће се научно стручни скуп у свечаној сали ресторана „Емона 2“ у Блацу, са почетком од 12 часова, на којем ће бити одржана предавања из области гастрономије, екологије и воћарства.

Научно стручни скуп „Дани шљиве Блаце 2016“

Предавачи ће бити еминентни стручњаци те ће своје предавање имати и Академик проф. др Раде Биочанин из Центра за стратешка истраживања националне безбедности Београд са пријављеном темом „Србија на путу ка ЕУ уз географско позиционирање регија еко гастрономских ресурса“.

Како је раније најављено, научно стручном скупу присуствоваће представници Фондације Ана и Владе Дивац који ће заједно са председником општине Блаце представити резултате конкурса за подршку младим пољопривредницима са територије општине Блаце.

На скупу ће говорити и Маја Петровић, ауторка блога „Витки гурман“ која ће након предавања припремати јела са шљивом за све учеснике скупа на штанду младих кувара средње школе Блаце на којем ће се представити и град Водњан из Истре са маслиновим уљем са којим ће се прирпемати салата са шљивама као и њено уклапање са винима блачке винарије „Доја“.


#   Београд   Блаце   екологија   дани шљива   Владе Дивац   научни скуп   воћарство   гастрономија   Фондација Ана и Владе Дивац   Емона ресторан   средње школе   Маја Петровић   Дани шљиве 2016  
@FondacijaDivac @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима