Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Расписан нови позив за концесионара депоније "Келеш" - Тражи се партнер за прераду отпада у наредних 25 година

rssBookmark and Share

Алексинац 06.01.2016. Екапија, Алексиначке вести

Регионална развојна агенција "Југ" расписала је нови тендер за избор концесионара који ће изградити и газдовати регионалном депонијом "Келеш".

Расписан нови позив за концесионара депоније "Келеш" - Тражи се партнер за прераду отпада у наредних 25 година

Компанија која буде добила концесију, у наредних 25 година моћи ће да управља "Келешом" и прерађује отпад из Ниша, Алексинца, Дољевца, Гаџиног Хана, Сврљига, Сокобање, Мерошине и Ражња.

Вредност ове инвестиције раније је процењена на око 24 мил EUR, а директор Регионалне развојне агенције "Југ" Бојан Аврамовић је уочи расписивања тендера рекао да ће "код понуђача прво ценити финансијске капацитете, онда понуду па техничке услове".

- Изабраћемо не само оног ко највише понуди већ је потребно да технолошко решење буде у циљу очувања животне средине - изјавио је он крајем прошле гоидне и истакао да је важно да са новим концесионаром цена депоновања за потрошаче не поскупи више од 50%.

Иначе, на првом тендеру за доделу концесије за депонију "Келеш" стигла је само једна понуда, шпанске компаније "Урбасер". Регионална развојна агенција "Југ" одлучила је да њихову понуду већу од 23 мил EUR одбије као непотпуну, па се приступило расписивању новог тендера.

Алексиначке вести

Коментара: 0


#   Алексинац   Сокобања   Ражањ   Мерошина   Сврљиг   депонија   Келеш   Дољевац   Гаџин Хан   инвестиције   Бојан Аврамовић   Регионална депонија Ниш   Регионална развојна агенција ЈУГ
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима