Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Raspisan novi poziv za koncesionara deponije "Keleš" - Traži se partner za preradu otpada u narednih 25 godina

rssBookmark and Share

Aleksinac 06.01.2016. Ekapija, Aleksinačke vesti

Regionalna razvojna agencija "Jug" raspisala je novi tender za izbor koncesionara koji će izgraditi i gazdovati regionalnom deponijom "Keleš".

Raspisan novi poziv za koncesionara deponije "Keleš" - Traži se partner za preradu otpada u narednih 25 godina

Kompanija koja bude dobila koncesiju, u narednih 25 godina moći će da upravlja "Kelešom" i prerađuje otpad iz Niša, Aleksinca, Doljevca, Gadžinog Hana, Svrljiga, Sokobanje, Merošine i Ražnja.

Vrednost ove investicije ranije je procenjena na oko 24 mil EUR, a direktor Regionalne razvojne agencije "Jug" Bojan Avramović je uoči raspisivanja tendera rekao da će "kod ponuđača prvo ceniti finansijske kapacitete, onda ponudu pa tehničke uslove".

- Izabraćemo ne samo onog ko najviše ponudi već je potrebno da tehnološko rešenje bude u cilju očuvanja životne sredine - izjavio je on krajem prošle goidne i istakao da je važno da sa novim koncesionarom cena deponovanja za potrošače ne poskupi više od 50%.

Inače, na prvom tenderu za dodelu koncesije za deponiju "Keleš" stigla je samo jedna ponuda, španske kompanije "Urbaser". Regionalna razvojna agencija "Jug" odlučila je da njihovu ponudu veću od 23 mil EUR odbije kao nepotpunu, pa se pristupilo raspisivanju novog tendera.

Aleksinačke vesti

Komentara: 0


#   Aleksinac   Sokobanja   Ražanj   Merošina   Svrljig   deponija   Keleš   Doljevac   Gadžin Han   investicije   Bojan Avramović   Regionalna deponija Niš   Regionalna razvojna agencija JUG
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima