Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Рок за пријаву радника за заостале плате 6. јануар

rssBookmark and Share

Ниш 31.12.2016 Белами портал, Јужна Србија Инфо

Од понедељка, када је почео нови круг пријављивања за заостале плате радника пропалих фирми, Центру за социјални рад дуговања је пријавило више од 1.000 радника, каже градски већник Михајло Здравковић.

Фото: Белами
Фото: Белами

Он је подсетио да је рок за пријаву заосталих плата 6. јануар, док ће једнократна помоћ у висини минималне зараде радницима који остваре право на њу, почети да се исплаћује 9. јануара. Здравковић је додао да радници који су овог пролећа Центру за социјални рад пријавили заостала потраживања за зараде, сада не треба поново да чекају у реду. Минималац је на шалтерима Поштанске штедионице за недељу дана подигло преко 3.000 радника, каже Здравковић.

“Право да пријаве потраживање за плате имају радници фирми које су још активне, односно налазе се у стечајном или предстечајном поступку. Радници фирми у којима је стечај завршен и угашене су немају право на пријаву”, казао је Здравковић. Други услов је да се седиште фирме било на територији града Ниша. Право на исплату ове помоћи има нешто више од 5.000 радника. Подаци који и овог пута буду прикупљени, биће прослеђени Оперативном тиму Владе Србије, који ради на утврђивању критеријума и модела за исплату. Надлежни уверавају да Владин тим интензивно ради на решавању проблема исплате заосталих зарада, али да серади пажљиво јер ће модел исплате у Нишу бити примењен за све раднике у Србији.

Коментара: 1


#   Ниш   исплата  радници  Михајло Здравковић   заостале плате  пропала предузећа
@▲ ▼ [+][-]


  • (+0) (-0)

    Dragoljub, 01.01.2017:
    Lepo, samo, neka mi neko objsni kako ovo funkcionišpe? odkud centar za socijalni rad u ovom poslu-odakle sredstva? kad za takva davanja nigde nisu isplanirana? Presipanje iz šupljeg u prazno, da se proplakne još koja milijardica, da se prikupi još neki glasić? što je mnogo mnogo je. Ovo je previše ozbiljna stvar da bi se ovo ovako rešavalo. Ta problematika bi morala da se rešava na drugi način, a ne da od "stručnjaka" u Centru pravite moćnike.


[ Додај коментар ]