Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

РПК Ниш наградила успешне привреднике и фирме

rssBookmark and Share

Ниш 22.12.2015. ЈугМедиа

У Регионалној привредној комори Ниш данас су уручене годишње награде привредницима и фирмама који су постигле запажене резултате у пословању и допринели развоју привреде на подручју Нишавског, Пиротског и Топличког округа.

РПК Ниш наградила успешне привреднике и фирме

У категорији појединаца награђени су генерални директор компаније „Грамер“ из Алексинца Пиерлуиђи Гионе, директор и главни уредник телевизије „Белами“ Видосав Радомировић и директор Туристичке организације Ниш Урош Парлић.

У категорији фирми, плакетом су награђене компаније „Тигар“ из Пирота, „Хисар“ из Прокупља, „Хардвер дигитал Сова“ из Ниша, „Поглед Телекомуникације“ из Ниша, „Ниш-експрес“, Конфекција „Ас“ из Пирота и ЈКП „Наисус“ из Ниша.

Председник Регионалне привредне коморе Ниш Драган Костић рекао је да ову годину завршавају са позитивним финансијским резултатом и већим бројем чланица у односу на прошлу годину.

Костић је казао да ће пословање РПК Ниш у 2016. години зависити првенствено од тога какав ће Закон о коморама бити усвојен. Он је додао да се РПК Ниш залаже да нишка привредна комора и коморе у Београду, Новом Саду и Крагујевцу, задрже правни субјективитет и убудуће.

„На тај начин би заштитили имовину коју су 105 година уназад овде стварали привредници, а тиме би и коморама обезбедили учешће у пројектима које финансира Европска унија“, рекао је Костић.

Он је додао да ће у случају неусвајања амандмана нишке коморе и формирања јединственог коморског система у Србији, руководство РПК Ниш имати девет месеци да одлучи како ће комора наставити да ради.

„Једна опција је чланство у јединственој комори, а друга је формирање уговорне коморе са најмање 100 чланица“, рекао је Костић.

Коментара: 0


#   Ниш   Прокупље   Пирот   Алексинац   Грамер   Ниш експрес   Тигар АД Пирот   Регионална привредна комора   Белами РТВ   Хисар (компанија)   Драган Костић   Привредна комора   Урош Парлић   Наиссус ЈКП   Туристичка организација Ниш   Пјерлуиђи Гионе   Видосав Радомировић   Хардвер дигитал Сова    
@belamiportal @Pier_Ghione @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима