Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Акција "Чепенинг" наставља да пружа подршку најпотребнијима кроз рециклирање пластичних чепова - колица Клиници за инфективне болести

rssBookmark and Share

Ниш 27.02.2024. Јужна Србија Инфо

Удружење за помоћ Нишлијама, кроз своју дугогодишњу акцију "Чепенинг", наставља да остварује велике хуманитарне подухвате. Овог пута, фокус је стављен на подршку Клиници за инфективне болести Универзитетског клиничког центра у Нишу, која је добила драгоцену донацију у виду двоје механичких колица.

Акција "Чепенинг" наставља да пружа подршку најпотребнијима кроз рециклирање пластичних чепова - колица Клиници за инфективне болести

Акција "Чепенинг" већ годинама уназад прикупља пластичне чепове које касније рециклира и користи за куповину разних медицинских помагала. Кроз ову иницијативу, Удружење је до сада обезбедило око 90 медицинских помагала, која су донирана како појединцима, тако и установама као што су школе и клинике.

Представник Удружења, Војкан Живковић, истиче да је акција "Чепенинг" осим хуманитарног, добила и еколошки карактер, будући да омогућава рециклирање чепова који би иначе завршили као отпад. Током десетогодишњег трајања акције, сакупљено је чак десет тона чепова.

Директор Клинике за инфективне болести, Миодраг Врбић, изразио је велику захвалност на донацији механичких колица. Нагласио је важност оваквих хумантарних иницијатива, посебно у друштву у којем се солидарност ретко испољава.

Акција "Чепенинг" наставља да шири свој позитиван утицај, пружајући подршку онима којима је најпотребнија, и истовремено доприносећи заштити животне средине кроз рециклирање пластичних чепова.


#   Ниш   Клиника за инфективне болести   Чеп за хендикеп   Чепенинг акција   инвалидска колица   Удружење за помоћ Нишлијама
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима