Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Дан без аутомобила (видео)

rssBookmark and Share

Ниш 19.09.2015. НТВ

Дефилеом бициклиста обележен је Дан без аутомобила, који је током преподнева, за моторизована возила, затворио централне улице у Нишу.

Дан без аутомобила (видео)

Иако се акцијом указало на значај коришћења бицикала и еколошких превозних средстава, мали су изгледи да ће Ниш у скорије време добити још неку бициклистичку стазу.

Ниш је један од 879 европских градова који је данас био у знаку превозних средстава који не загађују животну средину. Центар града је у подне био, уместо аутомобилима, моторима и аутобусима испуњен бициклима и понеким ролером.

Активно учешће у Дану без аутомобила узели су најмлађи, који су, возећи бицикле или ролере указали на значај оваквих еколошких и, уопштено, здравијих превозних средстава. Уколико су на Трг краља Милана, ипак, дошли пешице, о значају алтернативних видова превоза, школарци су могли да проговоре – цртежом.

Покровитељ манифестације је Град Ниш који, према речима градоначелника Зорана Перишића, није урбанистички конципиран за значајнији број бициклистичких стаза. Воље да се обнове и формирају неке нове, у Граду ипак, има.

Осим у Нишу, у Србији се недеља мобилности обележава и у Београду, Новом Саду, Крушевцу и Кањижи.

video...

Коментара: 0


#   Ниш   Зоран Перишић   бицикл   Дан без аутомобила   Трг краља Милана   недеља мобилности
@ProfdrPerisic @


 


[ Додај коментар ]