Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Иако је био пред суспензијом, бивши директор "Топлане" запослио више од 15 нових радника!

rssBookmark and Share

25.05.2016. Народне новине, Белами портал, Јужна Србија Инфо

И поред тога што је што је био упознат да ће ускоро бити суспендован са места директора ЈКП Градска топлана, због тога што је против њега подигнута оптужница, Слободан Максимовић, кадар СНС-а, у претходних неколико дана потписао је уговоре о раду са већим бројем нових радника.

Фото: Белами портал
Фото: Белами портал

Ово се чуло јуче на седници Скупштине града. Истинитост ове информације потврдио је и градоначелник, др Зоран Перишић, уз истицање да странка чији је председник изборног штаба са оваквим гестом Максимовића нема ништа, и да се од њега ограђује.

СНС нема ништа са овим што је урадио господин Максимовић и то се не може везивати за активност и рад СНС-а. Он је члан странке, али ће сигурно због оваквог понашања сносити одређене страначке последице. Позивам и новопоставленог в.д. директора Топлане, да уради све оно што закон налаже у оваквим ситуацијама, да се испита да ли је пријем био по закону, да ли је пријем био исправан или не, и да поступи по закону, истиче Перишић.

На питање о ком броју новопримљених радника се ради, Перишић каже:

- Сазнавши за нове пријеме, контактирао сам надлежне у служби пријаве радника на пензионо-инвалидско осигурање, и чуо да се ради о броју од више од 15 људи, додао је Перишић.

С друге стране, прозвани, сада већ суспендовани, директор Топлане, Слободан Максимовић у телефонској изјави каже да је ова прича “потпуно нетачна”.

- Нетачно је да сам потписао и примио у Топлану 15 радника. Реч је о само једном пријему и то на одређено време и у складу са законом о максималном броју запослених у јавном сектору, тврди Маскимовић.

Додаје, да се ради младом,енергичном и способном дипломираном правнику са радним искуством стеченим ван Топлане,али недовољним за полагање правосудног испита, да лично не зна ко су родитељи новопримљеног, нити ко стоји иза или испред њега.

Без обзира да ли је реч о једном или више од петнаест новозапослених у јавном сектору, ово је још једна потврда да положај,функција и утицај у Србији, и Нишу, могу да се користе до последње секунде,без обзира на последице и без обзира којој политичкој опцији функционер припада.

Управо су бројни политичари владајуће СНС доласком на чело општина,градова и предузећа указивали на енорман пријем нових упошљеника непосредно пре него што су њихови претходници одлазили са позиција, а прича о удомљавању кадрова нишких ДС-оваца у нишки Водовод и друга јавна предузећа постала је полако заборављена.

Потез директора пред суспензијом још једном је актуелизује, посебно ако се има у виду да је уговор(е) о раду потписао док се још налазио на месту директора, па ће неки срећници,без обзира на судбину некадашњег директора имати привилегију рада у градском предузећу на (не)одређено време.

С. Јанковић

Коментара: 0


#   јавна предузећа   Зоран Перишић   Слободан Максимовић
@ProfdrPerisic @


 


[ Додај коментар ]