Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Коридор 10 стратешки важан саобраћајни и економски пројекат

rssBookmark and Share

Лесковац 28.03.2017. Јужна Србија Инфо

Делегација Светске банке, коју је чинило осам извршних директора, представници Предузећа ,,Коридори Србије, министарства грађевинарства и привреде састали су се јуче са градоначелницима Врања, Лесковца и председником општине Владичин Хан.

Коридор 10 стратешки важан саобраћајни и економски пројекат

Слободан Миленковић и Горан Цветановић и Горан Младеновић, разговарали су са директорима грађевинских предузећа из ових средина која су ангажована на изградњи Коридора 10.

У име домаћина госте је поздравио градоначелник др Миленковић, који је указао на велики значај овог пројекта, пре свега када је реч о привлачењу инвеститора и отварању нових радних места. Он је говорио и о развоју транзитног туризма, који је веома битан за грађане Врања. Извршни директори Светске банке  интересовали су се не само о економској компоненти пројекта изградње Коридора 10, већ и о социјалној, као и о проблемима који су се јављали током овог процеса. На скупу се чуло да је током изградње Коридора 10, који би требало да буде завршен до краја ове године, ангажовано до сада преко 600 предузећа и упослено око 30.000 људи. Посебна пажња била је посвећена социјалном аспекту, односно решавању жалби грађана. Висока делегација Светске банке захвалила се локалним самоуправама на пруженој подршци и изнетим мишљењима о механизмима, које треба применити у реализацији нових пројеката.        

Коментара: 0


#   Лесковац   Врање   Горан Цветановић   Владичин Хан   Горан Младеновић   коридор 10   Слободан Миленковић   Коридори Србије
@CvetanovicG @


 


[ Додај коментар ]