Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Koridor 10 strateški važan saobraćajni i ekonomski projekat

rssBookmark and Share

Leskovac 28.03.2017. Južna Srbija Info

Delegacija Svetske banke, koju je činilo osam izvršnih direktora, predstavnici Preduzeća ,,Koridori Srbije, ministarstva građevinarstva i privrede sastali su se juče sa gradonačelnicima Vranja, Leskovca i predsednikom opštine Vladičin Han.

Koridor 10 strateški važan saobraćajni i ekonomski projekat

Slobodan Milenković i Goran Cvetanović i Goran Mladenović, razgovarali su sa direktorima građevinskih preduzeća iz ovih sredina koja su angažovana na izgradnji Koridora 10.

U ime domaćina goste je pozdravio gradonačelnik dr Milenković, koji je ukazao na veliki značaj ovog projekta, pre svega kada je reč o privlačenju investitora i otvaranju novih radnih mesta. On je govorio i o razvoju tranzitnog turizma, koji je veoma bitan za građane Vranja. Izvršni direktori Svetske banke  interesovali su se ne samo o ekonomskoj komponenti projekta izgradnje Koridora 10, već i o socijalnoj, kao i o problemima koji su se javljali tokom ovog procesa. Na skupu se čulo da je tokom izgradnje Koridora 10, koji bi trebalo da bude završen do kraja ove godine, angažovano do sada preko 600 preduzeća i uposleno oko 30.000 ljudi. Posebna pažnja bila je posvećena socijalnom aspektu, odnosno rešavanju žalbi građana. Visoka delegacija Svetske banke zahvalila se lokalnim samoupravama na pruženoj podršci i iznetim mišljenjima o mehanizmima, koje treba primeniti u realizaciji novih projekata.        

Komentara: 0


#   Leskovac   Vranje   Goran Cvetanović   Vladičin Han   Goran Mladenović   koridor 10   Slobodan Milenković   Koridori Srbije
@CvetanovicG @


 


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}