Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Лесковац добија Сигурну кућу

rssBookmark and Share

Лесковац 24.01.2014. Tanjug

У Лесковцу су данас градоначелник Горан Цветановић и директори Центра за социјални рад, Агенције за локални економски развој (АЛЕР) и Установе за стара и одрасла лица потписали уговор о изградњи сигурне куће у том граду.

Лесковац добија Сигурну кућу

За потребе жена и деце жртава насиља биће потпуно реновирана и адаптирана зграда у којој је до пре пет година била смештена редакција градског недељника "Наша реч".

Сигурна кућа ће имати 140 квадратних метара корисног простора и за прву фазу реновирања биће уложено 2,5 милиона динара. У сигурној кући моћи ће да се смести 15 особа.

"Центар за социјални рад је прошле године на сигурном у изнајмљеним становима привремено сместио више од 100 жена и деце а 35 жена са децом је боравило до 30 дана у прихватилишту. Када сигурна кућа буде адаптирана моћи ћемо да пружимо уточиште особама које су жртве насиља у породици са читавог подручја шест општина Јабланичког округа", рекао је директор Центра за социјални рад Бобан Илић.

Како је најављено, радови на адаптацији сигурне куће биће завршени у наредна три месеца а након тога следи опремање просторија.

До сада је из локалног будзета годишње плаћано између 300.000 и 400.000 за закуп станова у којима су привремено боравиле жртве насиља у породици.

Коментара: 0


#   Лесковац   деца   сигурна кућа   Наша реч   Центар за социјални рад   насиље   жене   жртве насиља   Бобан Илић
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима