Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Leskovac dobija Sigurnu kuću

rssBookmark and Share

Leskovac 24.01.2014. Tanjug

U Leskovcu su danas gradonačelnik Goran Cvetanović i direktori Centra za socijalni rad, Agencije za lokalni ekonomski razvoj (ALER) i Ustanove za stara i odrasla lica potpisali ugovor o izgradnji sigurne kuće u tom gradu.

Leskovac dobija Sigurnu kuću

Za potrebe žena i dece žrtava nasilja biće potpuno renovirana i adaptirana zgrada u kojoj je do pre pet godina bila smeštena redakcija gradskog nedeljnika "Naša reč".

Sigurna kuća će imati 140 kvadratnih metara korisnog prostora i za prvu fazu renoviranja biće uloženo 2,5 miliona dinara. U sigurnoj kući moći će da se smesti 15 osoba.

"Centar za socijalni rad je prošle godine na sigurnom u iznajmljenim stanovima privremeno smestio više od 100 žena i dece a 35 žena sa decom je boravilo do 30 dana u prihvatilištu. Kada sigurna kuća bude adaptirana moći ćemo da pružimo utočište osobama koje su žrtve nasilja u porodici sa čitavog područja šest opština Jablaničkog okruga", rekao je direktor Centra za socijalni rad Boban Ilić.

Kako je najavljeno, radovi na adaptaciji sigurne kuće biće završeni u naredna tri meseca a nakon toga sledi opremanje prostorija.

Do sada je iz lokalnog budzeta godišnje plaćano između 300.000 i 400.000 za zakup stanova u kojima su privremeno boravile žrtve nasilja u porodici.

Komentara: 0


#   Leskovac   deca   sigurna kuća   Naša reč   Centar za socijalni rad   nasilje   žene   žrtve nasilja   Boban Ilić
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima