Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Za veću bezbednost i lepši izgled Sigurne kuće u Leskovcu

rssBookmark and Share

Leskovac 18.10.2018. Južna Srbija Info

Grad Leskovac i Centar za socijalni radu su u saradnji sa Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Udruženjem građana „Apel“ realizovali projekat koji je obuhvatio sanaciju stepeništa i ograde Prihvatilišta za žene, žrtve nasilja u porodici i partnerskim odnosima.

Za veću bezbednost i lepši izgled Sigurne kuće u Leskovcu

Projekat je Ministarstvo građevinarstva finansiralo sa 935 hiljada dinara, dok su Grad Leskovac, opštine Jablaničkog okruga koje koriste usluge prihvatilišta i donatori finansirali sa 350 hiljada dinara.

Ovom prilikom, Marija Rajković, član kabineta gradonačelnika Leskovca podsetila je da je lokalnoj samoupravi unapređenje položaja socijalno ugroženih kategorija stanovništva jedan od prioriteta.

„Ove godine iz budžeta Grada planirana ukupna izdavajanja za oblast celokupnog sistema socijalne zaštite iznose 140 miliona dinara. Za Centar za socijalni rad planirani budžet za 2018. godinu iznosi oko 65 miliona, za finansiranje projekata iz oblasti socijalne zaštite izdvojeno je 23 miliona, a za jednokratnu pomoć planirani iznos je 9 miliona dinara.“

Rajkovićeva je prilikom jučerašnjeg obilaska, podsetila i na rekonstruciju Sigurne kuće u koju je uloženo 3,5 miliona dinara i na izgradnju mobilijara za prijatniji boravak korisnika.

Direktor Centra za socijalni rad Boban Ilić i Ivica Stanković iz udruženja „Apel“ potvrdili su da sa gradonačelnikom Leskovca dr Goranom Cvetanovićem i lokalnom samoupravom imaju odličnu saradnju, najavivši još projekata u budućnosti.


#   Leskovac   Goran Cvetanović   sigurna kuća   Centar za socijalni rad   socijalno ugroženi   rekonstrukcija   Ministarstvo građevinarstva   Boban Ilić   Marija Rajković   Centar za socijalni rad Leskovac
@CvetanovicG @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima