Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Немања Радуловић постао почасни члан Удружења стваралаца Ниша "Цар Константин"

rssBookmark and Share

Ниш 27.02.2024. Јужна Србија Инфо

На данашњој Скупштини Удружења стваралаца Ниша "Цар Константин", виртуоз на виолини и понос Ниша, Немања Радуловић, званично је изабран за почасног члана овог престижног удружења.

Фото: ФБ
Фото: ФБ

Ово признање је додељено Радуловићу због његовог изузетног доприноса музици и глобалном промовисању Ниша као музичког и културног центра.

Немања Радуловић постао је четврти почасни члан Удружења, придруживши се тако патријарху Иринеју, епископу Јовану Пурићу и генералу Владимиру Лазаревићу. Председник Удружења, Новица Ранђеловић, истакао је да је Радуловић, својом уметношћу, постао заштитни знак града Ниша, ширећи славу овог града широм света.

"Радуловић је заштитни знак нашег града, проноси славу широм света. Две године смо одлажали овај догађај у нади да ће Немања доћи и да организујемо свечаност с његовим учешћем уживо. Пошто је презаузет, одлучили смо да на дан рођења Цара Константина организујемо проглашење Немање Радуловића за четвртог почасног члана", истакао је Ранђеловић.

Ранђеловић је додао да је посебно поносан на Радуловића што скоро сваки свој концерт започиње песмом "Нишка Бања", што додатно истиче његову емотивну везу са родним градом.

Директорка Музичке школе Ниш, Споменка Шпирић, похвалила је Радуловићеву великодушност и посвећеност граду Нишу, истичући да никада није заборавио своје корене. Током свог последњег концерта у Нишу, Радуловић је целокупан хонорар донирао Музичкој школи Ниш, што је омогућило опремање студија за будуће генерације талентованих музичара.

На изборној скупштини, за новог председника Скупштине изабран је др Милан Митковић, који је обећао наставак промовисања стваралаштва и подршку свим облицима уметности и науке. Удружење стваралаца Ниша, "Цар Константин", активно се ангажује у организацији разних манифестација, подношењу иницијатива за споменике значајним личностима Ниша, као и у издавању енциклопедија које чувају сећање на значајне доприносе Ниша у различитим областима. Једна од актуелних иницијатива Удружења је постављање споменика "Наиси" насред Нишаве, који би био права туристичка атракција града, додајући тако још једну страницу у богату историју и културно наслеђе Ниша.

 


#   Ниш   Немања Радуловић   Удружење стваралаца   почасни члан
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима