Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Nemanja Radulović postao počasni član Udruženja stvaralaca Niša "Car Konstantin"

rssBookmark and Share

Niš 27.02.2024. Južna Srbija Info

Na današnjoj Skupštini Udruženja stvaralaca Niša "Car Konstantin", virtuoz na violini i ponos Niša, Nemanja Radulović, zvanično je izabran za počasnog člana ovog prestižnog udruženja.

Foto: FB
Foto: FB

Ovo priznanje je dodeljeno Raduloviću zbog njegovog izuzetnog doprinosa muzici i globalnom promovisanju Niša kao muzičkog i kulturnog centra.

Nemanja Radulović postao je četvrti počasni član Udruženja, pridruživši se tako patrijarhu Irineju, episkopu Jovanu Puriću i generalu Vladimiru Lazareviću. Predsednik Udruženja, Novica Ranđelović, istakao je da je Radulović, svojom umetnošću, postao zaštitni znak grada Niša, šireći slavu ovog grada širom sveta.

"Radulović je zaštitni znak našeg grada, pronosi slavu širom sveta. Dve godine smo odlažali ovaj događaj u nadi da će Nemanja doći i da organizujemo svečanost s njegovim učešćem uživo. Pošto je prezauzet, odlučili smo da na dan rođenja Cara Konstantina organizujemo proglašenje Nemanje Radulovića za četvrtog počasnog člana", istakao je Ranđelović.

Ranđelović je dodao da je posebno ponosan na Radulovića što skoro svaki svoj koncert započinje pesmom "Niška Banja", što dodatno ističe njegovu emotivnu vezu sa rodnim gradom.

Direktorka Muzičke škole Niš, Spomenka Špirić, pohvalila je Radulovićevu velikodušnost i posvećenost gradu Nišu, ističući da nikada nije zaboravio svoje korene. Tokom svog poslednjeg koncerta u Nišu, Radulović je celokupan honorar donirao Muzičkoj školi Niš, što je omogućilo opremanje studija za buduće generacije talentovanih muzičara.

Na izbornoj skupštini, za novog predsednika Skupštine izabran je dr Milan Mitković, koji je obećao nastavak promovisanja stvaralaštva i podršku svim oblicima umetnosti i nauke. Udruženje stvaralaca Niša, "Car Konstantin", aktivno se angažuje u organizaciji raznih manifestacija, podnošenju inicijativa za spomenike značajnim ličnostima Niša, kao i u izdavanju enciklopedija koje čuvaju sećanje na značajne doprinose Niša u različitim oblastima. Jedna od aktuelnih inicijativa Udruženja je postavljanje spomenika "Naisi" nasred Nišave, koji bi bio prava turistička atrakcija grada, dodajući tako još jednu stranicu u bogatu istoriju i kulturno nasleđe Niša.

 


#   Niš   Nemanja Radulović   Udruženje stvaralaca   počasni član
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima