Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ниш не прати "лоша искуства Београда": Нова Главна аутобуска станица у близини "Филип Мориса"

rssBookmark and Share

Париз 09.02.2024. З. Стојнић, Јужна Србија Инфо

Ово је значајан корак ка урбанистичком развоју Ниша. Измештање приградске и градске аутобуске станице на Булевар Хероја са Кошара има потенцијал да унапреди инфраструктуру града и побољша функционалност транспортног система, за разлку од Београда, где је Главна жељезничка станица измештена као нигде у свету, а Савски трг са спомеником Стефану Немањи "зврји празан".

Фото: Јужна Србија Инфо архива
Фото: Јужна Србија Инфо архива

Планови за изградњу "пословно-производно-трговинског" комплекса између железничке станице и Сарајевске улице такође представљају могућност за развој привреде и стварање нових радних места.

Премештање Главне аутобуске станице северно од Булевара 12. фебруар отвара нове перспективе за развој тог дела града, посебно у општини Црвени Крст. Ова локација, близу фабрике Филип Морис, може бити повољна за путнике и олакшати приступ станици, док истовремено ослобађа простор у центру града за потенцијалне друге намене.

Важно је да се ове промене планирају и спроводе уз пажљиво вођење урбанистичког процеса како би се осигурало да одговарају потребама грађана и да доприносе одрживом развоју града. Укључивање урбаниста у дефинисање намене простора где се сада налази аутобуска станица гарантује да ће се одлуке доносити на основу стручне анализе и у складу са дугорочним урбанистичким плановима.

Овај пројекат може имати позитиван утицај на квалитет живота грађана Ниша, пружајући модернију инфраструктуру и стварајући нове могућности за економски развој. Очекује се да ће детаљи о будућој намени простора где се сада налази аутобуска станица бити објављени након даљих урбанистичких анализа и консултација са релевантним стручњацима и грађанима.

Београд..

Не постоји град у Европи који нема железничку станицу у центру града, бар са пар линија. . . Париз 5, (Град де Норд, Гард де Лион..), Москва 7… и ….

 

 


#   Париз
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима