Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Niš ne prati "loša iskustva Beograda": Nova Glavna autobuska stanica u blizini "Filip Morisa"

rssBookmark and Share

Pariz 09.02.2024. Z. Stojnić, Južna Srbija Info

Ovo je značajan korak ka urbanističkom razvoju Niša. Izmeštanje prigradske i gradske autobuske stanice na Bulevar Heroja sa Košara ima potencijal da unapredi infrastrukturu grada i poboljša funkcionalnost transportnog sistema, za razlku od Beograda, gde je Glavna željeznička stanica izmeštena kao nigde u svetu, a Savski trg sa spomenikom Stefanu Nemanji "zvrji prazan".

Foto: Južna Srbija Info arhiva
Foto: Južna Srbija Info arhiva

Planovi za izgradnju "poslovno-proizvodno-trgovinskog" kompleksa između železničke stanice i Sarajevske ulice takođe predstavljaju mogućnost za razvoj privrede i stvaranje novih radnih mesta.

Premeštanje Glavne autobuske stanice severno od Bulevara 12. februar otvara nove perspektive za razvoj tog dela grada, posebno u opštini Crveni Krst. Ova lokacija, blizu fabrike Filip Moris, može biti povoljna za putnike i olakšati pristup stanici, dok istovremeno oslobađa prostor u centru grada za potencijalne druge namene.

Važno je da se ove promene planiraju i sprovode uz pažljivo vođenje urbanističkog procesa kako bi se osiguralo da odgovaraju potrebama građana i da doprinose održivom razvoju grada. Uključivanje urbanista u definisanje namene prostora gde se sada nalazi autobuska stanica garantuje da će se odluke donositi na osnovu stručne analize i u skladu sa dugoročnim urbanističkim planovima.

Ovaj projekat može imati pozitivan uticaj na kvalitet života građana Niša, pružajući moderniju infrastrukturu i stvarajući nove mogućnosti za ekonomski razvoj. Očekuje se da će detalji o budućoj nameni prostora gde se sada nalazi autobuska stanica biti objavljeni nakon daljih urbanističkih analiza i konsultacija sa relevantnim stručnjacima i građanima.

Beograd..

Ne postoji grad u Evropi koji nema železničku stanicu u centru grada, bar sa par linija. . . Pariz 5, (Grad de Nord, Gard de Lion..), Moskva 7… i ….

 

 


#   Pariz
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima