Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Прокупље: За адаптацију сеоских школа 25 милиона

rssBookmark and Share

Прокупље 23.02.2023. Јужна Србија Инфо

Све средње и основне школе на територији града Прокупља су уређене и реконструисане. За адаптацију Пољопривредне школе, издвојено је око 800.000 евра, за Техничку 30 милиона, а за Гимназију 300 милиона. За реконструкцију Таткове, Ћићкове и „9. октобар“, издвојено је близу 60 милиона динара. Радило се по граду, али и по селима, те је тако за адаптацију сеоских школа издвојено 25 милиона динара.

Прокупље: За адаптацију сеоских школа 25 милиона

-Радило се у Булатовцу, Рељинцу, Баботинцу, Доњој Речици, Микуловцу, Петровцу, Балиновцу, Бајчинцу. У Доњој Трнави је изграђен мокри чвор и реконструисан кров у вредности од око два милиона динара, а у Доњој Стражави су замењени подови, кров, и изграђени нови тоалети. У селу Бабин Поток, саниран је део крова и изграђена нова ограда, рекао је члан Градског већа за просвету Небојша Раденковић.

Како додаје, у Основној школи „Светислав Мирковић Ненад“ у Малој Плани, завршена су два санитарна чвора у издвојеним одељењима у Бресничићу и Конџељу, урађена фасада и олуци у Белољину, а замењен кров и адаптирана учионица у Доњој Топоници. Основна школа „Вук Караџић“ у Житном Потоку је већим делом реновирана.

-Настављамо да улажемо у образовање, јер су наши најмлађи суграђани нама најважнији, закључио је члан Градског већа за просвету Небојша Раденковић.


#   Прокупље   школе   Топлички округ   село   адаптација
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима