Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Prokuplje: Za adaptaciju seoskih škola 25 miliona

rssBookmark and Share

Prokuplje 23.02.2023. Južna Srbija Info

Sve srednje i osnovne škole na teritoriji grada Prokuplja su uređene i rekonstruisane. Za adaptaciju Poljoprivredne škole, izdvojeno je oko 800.000 evra, za Tehničku 30 miliona, a za Gimnaziju 300 miliona. Za rekonstrukciju Tatkove, Ćićkove i „9. oktobar“, izdvojeno je blizu 60 miliona dinara. Radilo se po gradu, ali i po selima, te je tako za adaptaciju seoskih škola izdvojeno 25 miliona dinara.

Prokuplje: Za adaptaciju seoskih škola 25 miliona

-Radilo se u Bulatovcu, Reljincu, Babotincu, Donjoj Rečici, Mikulovcu, Petrovcu, Balinovcu, Bajčincu. U Donjoj Trnavi je izgrađen mokri čvor i rekonstruisan krov u vrednosti od oko dva miliona dinara, a u Donjoj Stražavi su zamenjeni podovi, krov, i izgrađeni novi toaleti. U selu Babin Potok, saniran je deo krova i izgrađena nova ograda, rekao je član Gradskog veća za prosvetu Nebojša Radenković.

Kako dodaje, u Osnovnoj školi „Svetislav Mirković Nenad“ u Maloj Plani, završena su dva sanitarna čvora u izdvojenim odeljenjima u Bresničiću i Kondželju, urađena fasada i oluci u Beloljinu, a zamenjen krov i adaptirana učionica u Donjoj Toponici. Osnovna škola „Vuk Karadžić“ u Žitnom Potoku je većim delom renovirana.

-Nastavljamo da ulažemo u obrazovanje, jer su naši najmlađi sugrađani nama najvažniji, zaključio je član Gradskog veća za prosvetu Nebojša Radenković.

Komentara: 0


#   Prokuplje   škole   Toplički okrug   selo   adaptacija
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima