Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ванредна ситуација на снази у 13 општина

rssBookmark and Share

Врање 12.01.2017 Танјуг, Јужна Србија Инфо

Помоћник министра унутрашњих послова у Влади Републике Србије и начелник Сектора за ванредне ситуације Предраг Марић изјавио је да је у 13 општина у Србији проглашена ванредна ситуација, нагласивши да данас почиње и допремање нафте угроженим општинама.

Ванредна ситуација на снази у 13 општина

Марић је у изјави за агенцију Танјуг објаснио да је општина Алексинац укинула ванредну ситуацију, али да је она проглашена још у Ивањици и Гаџином Хану, уз напомену да је од Бадњег дана, када је почео ледени талас, до данас евакуисано 139 људи.

Према његовим речима, данас почиње и прерасподела нафте општинама по њиховим захтевима, што ће им омогућити да се лакше носе са невољама и ангажују механизацију. 

За петак је најављено благо отопљење, које ће трајати неколико дана, а онда нас чекају нови проблеми, рекао је Марић, додавши да је највише евакуисаних у Врању и околини, где је било и највише интервенција и допремања хране и помоћи болеснима. 

У том крају смо појачали механизацију и допремили моторне санке, навео је он, износећи истовремено податак да је тренутно на терену ангажовано више од 300 ватрогасаца-спасилаца у свим угроженим општинама.

Спасилачки тимови, како је додао, координирају своје активности са припадницима Жандармерије и Војске Србије, који се ангажују по потреби.

Марић је, говорећи о смртним случајевима, нагласио да ту треба бити опрезан јер су потврђена два смртна случаја због смрзавања, а за два се чека медицинска потврда.

Коментара: 0


#   Врање   Владичин Хан   Предраг Марић   сектор за ванредне ситуације  ванредне ситуације
@
[ Додај коментар ]