Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

За лоше грејање у Нишу крив KFW?

rssBookmark and Share

29.10.2014. Југмедиа

Најновији извештаји који стижу из Градске топлане говоре да су радијатори хладни у бројним објектима, али представници градске власти кажу да ће тек преиспитати одговорност рукводства за бројних проблема у систему даљинског грејања.

За лоше грејање у Нишу крив KFW?

Градски већник Милош Банђур каже да је Градско веће пред почетак грејне сезоне добило извештај Топлане и да је тај извештај био прилично добар.

„Затражили смо нов детаљан извештај о функционисању система даљинског грејања и тај нови извештај биће основа за енетуално покретање одговорности“, рекао је Банђур.

Он је рекао да део разлога за лош почетак грејне сезоне лежи и у чињеници да немачка развојна банка KFW која је ангажована за реконструкцију система даљинског грејања у Нишу и Србији није овог лета заменила котлове у топлани „Југ“. Како је истакао Банђур, ти котлови су у веома лошем стању, тако да су морали да буду замењени пре почетка грејне сезоне.

„Процена KFW-је да се то ради за наредну сезону. Ове године су мењали топловоде, а централизована набавка котлова за топлане у Србији је померена. Тако за ову ситуацију нису криви ни град, ни Топлана, већ партнер који диктира динамику ревитализације топловодног система“, нагласио је Банђур.

Према његовим речима пошто ће котлови у топлани „Југ“ бити замењени наредног лета, Градској топлани не преостаје ништа друго него да их ове грејне сезоне „крпи“.

Банђур је рекао да град није обавештен о одлуци менаџмента Топлане да због штедње гаса радијатори у Нишу буду хладнији степен, два од норматива.

Представници Содијалдемократске странке затражили су од менаџмента Градске топлане да поднесе оставку због лошег почетка грејне сезоне, а незадовољство радом овог предузећа исказале су и Нишлије формирањем фејсбук странице „Откачимо паразита ЈКП Топлана Ниш“.

Коментара: 0


#   Градско веће   Градска топлана ЈКП   грејање   Милош Банђур   Градски већник   СДС   KFW
@Milos_Bandjur @socdemstranka @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима