Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Za loše grejanje u Nišu kriv KFW?

rssBookmark and Share

29.10.2014. Jugmedia

Najnoviji izveštaji koji stižu iz Gradske toplane govore da su radijatori hladni u brojnim objektima, ali predstavnici gradske vlasti kažu da će tek preispitati odgovornost rukvodstva za brojnih problema u sistemu daljinskog grejanja.

Za loše grejanje u Nišu kriv KFW?

Gradski većnik Miloš Banđur kaže da je Gradsko veće pred početak grejne sezone dobilo izveštaj Toplane i da je taj izveštaj bio prilično dobar.

„Zatražili smo nov detaljan izveštaj o funkcionisanju sistema daljinskog grejanja i taj novi izveštaj biće osnova za enetualno pokretanje odgovornosti“, rekao je Banđur.

On je rekao da deo razloga za loš početak grejne sezone leži i u činjenici da nemačka razvojna banka KFW koja je angažovana za rekonstrukciju sistema daljinskog grejanja u Nišu i Srbiji nije ovog leta zamenila kotlove u toplani „Jug“. Kako je istakao Banđur, ti kotlovi su u veoma lošem stanju, tako da su morali da budu zamenjeni pre početka grejne sezone.

„Procena KFW-je da se to radi za narednu sezonu. Ove godine su menjali toplovode, a centralizovana nabavka kotlova za toplane u Srbiji je pomerena. Tako za ovu situaciju nisu krivi ni grad, ni Toplana, već partner koji diktira dinamiku revitalizacije toplovodnog sistema“, naglasio je Banđur.

Prema njegovim rečima pošto će kotlovi u toplani „Jug“ biti zamenjeni narednog leta, Gradskoj toplani ne preostaje ništa drugo nego da ih ove grejne sezone „krpi“.

Banđur je rekao da grad nije obavešten o odluci menadžmenta Toplane da zbog štednje gasa radijatori u Nišu budu hladniji stepen, dva od normativa.

Predstavnici Sodijaldemokratske stranke zatražili su od menadžmenta Gradske toplane da podnese ostavku zbog lošeg početka grejne sezone, a nezadovoljstvo radom ovog preduzeća iskazale su i Nišlije formiranjem fejsbuk stranice „Otkačimo parazita JKP Toplana Niš“.

Komentara: 0


#   Gradsko veće   Gradska toplana JKP   grejanje   Miloš Banđur   Gradski većnik   SDS   KFW
@Milos_Bandjur @socdemstranka @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima