Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Поднето 197 захтева за искључење са Топлане

rssBookmark and Share

26.06.2015. Блиц

За искључење са Топлане 197 Нишлија поднело је своје захтеве након протеста одржаног испред овог јавног предузећа.

Протест грађана испред Топлане
Протест грађана испред Топлане

Милош Банђур градски већник за комуналне делатности и енергетику у разговору за “Блиц” рекао је да радна група која је формирана да реши проблем између Топлане и незадовољних грађана увелико ради на решавању проблема и да ће грађанима бити понуђено решење које ће бити погодно и за Град и за грађане.

- Ми хоћемо и можемо да пронађемо решење које ће бити повољно и за кориснике грејања и за Топлану. Сваког дана радимо на томе, Град, Топлана, одсек за енергетику. Оно што нам недостаје је друга страна, јер Удружење скупштине станара се према нама понаша сувише ултимативно. Пре два месеца преложили су нам да цена топлотне енергије мора да падне за 10 одсто, а иза тога смо имали повећане цене гаса за 6 одсто, па поскупљење од 24 одсто, тако да је било немогуће смањити цену, објашњава Банђур.

Он истиче да нижа цена за 10 одсто није одржива и да би у том случају Топлана наредне године „ставила кључ у браву“. Такође додаје да Град жели разговор и сарадњу, а што се искључења система тиче да је оно могуће само уколико цео објекат жели да се искључи, што опет није препоручљиво.

Милош Банђур

- Искључење нека буде као крајња мера, да се искључи може само цео објекат, то се односи на куће и на комплетне стамбене објекте. Оно што је важно је да ће бити омогућена привремена обистава, рецимо на годину дана, али у том случају плаћао би се само фиксни део за пуну грејну површину који 28, 26 динара по метру квадратном без ПДВ-а, објашњава Банђур.

На конференцији за новинаре Удружење скупштине станара оптужило је представнике Топлане и ресорног већника да су обмањивали јавност о цени гаса, тврдећи да је цена енергента била у паду.

- То није тачно, зато што је ефективна цена гаса који је куповала Градска топлана у Нишу расла, постоје све фактуре од снабдевача у овој грејној сезони и то је лако проверити. Ко жели да се информише, све је постављено на сајту Топлане, где се тачно види да је цена гаса расла од октобра 2014. затим 1.јануара као и 1.марта ове године, закључује Банђур.

И.Анђелковић, Фото: К. Каменов


#   Градско веће   поскупљење   Градска топлана ЈКП   грејање   протест   Милош Банђур   Градски већник   радна група
@Milos_Bandjur @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима