Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

"Ходници жути" у Лесковцу и Врању

rssBookmark and Share

Врање 08.12.2010. Извор: Танјуг

Представа из сталног програма Радионице Интеграције "Ходници жути, пурпурни, плави" у режији и кореографији Соње Вукићевић, коју изводи шест слепих и слабовидих особа и глумац Небојша Дугалић, биће изведена у Народном позоришту у Лесковцу, у недељу 12. децембра, и 13. децембра у позоришту "Бора Станковић" у Врању.

"Ходници жути" у Лесковцу и Врању

Текст представе је настао на основу аутентичних животних исказа самих учесника и њиховог литерарног стваралаштва у Радионици Интеграције, кроз особени креативни процес.

Према оцени идејног творца и председника Радионице Интеграције, глумца Микија Манојловића, који је са групом оснивача 2008. године покренуо центар за уметничке активности и дружења посвећена особама са инвалидитетом, овом представом први пут је у потпуности остварен циљ Радионице Интеграције да особе са инвалидитетом не буду само посматрачи већ активни учесници и ствараоци програма.

Представу "Ходници жути, пурпурни, плави" видела је публика на 43. БИТЕФ-у у Београду, 50. MESS-у у Сарајеву, као и на хуманитарним извођењима у Пожаревцу и Новом Саду.

Приход од улазница у Културном центру у Пожаревцу био је намењен за набавку компјутерског програма за слепе и слабовиде за матичну библиотеку "Илија М. Петровић" у Пожаревцу, док је извођење у новосадској Синагоги било посвећено Школи за основно и средње образовање деце ометене у развоју "Милан Петровић" у Новом Саду.

Редитељка и кореографкиња Соња Вукићевић са сарадницима: Светлана Поровић Михајловић, Небојша Дугалић, Зоран Ерић, Предраг Мики Манојловић, Драгица Козомара, Љиљана Станишић, Срђан Бајски, Дино Долничар и Светлислав Цалић направили су представу на музику Филипа Гласа, Јохана Себастијана Баха и Јана Тирсена у којој особе са инвалидитетом играју своје аутентичне приче.

У представи са глумцем Дугалићем играју Недељка Ложајић, Љиљана Трбулин, Зорица Трифуновић, Светлана Гогић, Весна Радуловић и Стефан Пантић.


#   Врање   позориште   Прешево   образовање   Небојша Дугалић   Особе са инвалидитетом   Милан Петровић   Мики Манојловић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима