Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Преминула породиља у Врању, Тужилаштво покренуло истрагу иако случај није пријављен

rssBookmark and Share

Врање 20.04.2024. Њ.П. Јужна Србија Инфо

Трагичан догађај у породилишту у Врању шокирао је заједницу након смрти породиље Р. А. (1987) из околине Прешева. Иако је беба преживела и налази се у добром стању, смрт мајке изазвала је потрес у локалној заједници.

Фото: ЗЦ Врање
Фото: ЗЦ Врање

Више јавно тужилаштво у Врању одмах је реаговало и покренуло истрагу, а након провере навода на друштвеним мрежама иако Здравствени центар случај није пријавио ни њима нити полицији. Истрага је усмерена на утврђивање околности које су довеле до смрти породиље.

Полиција је потврдила да је затражена обдукција породиље у Заводу за судску медицину у Нишу, док су у Здравственом центру у Врању спроведене унутрашња контрола, клиничка и судско-медицинска обдукција.

Очекују се резултати истраге како би се расветлиле све околности овог трагичног догађаја. Министарство здравља је обавештено о свему што се дешава, а директор Здравственог центра најавио је долазак здравственог инспектора у понедељак.

Овај случај покренуо је питања о сигурности и квалитету здравствене неге у породилиштима, док заједница очекује одговорност и транспарентност у истрази.


#   Врање   Здравствени центар   Прешево   породиље   смрт   породилиште   Више јавно тужилаштво
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима