Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

"Hodnici žuti" u Leskovcu i Vranju

rssBookmark and Share

Vranje 08.12.2010. Izvor: Tanjug

Predstava iz stalnog programa Radionice Integracije "Hodnici žuti, purpurni, plavi" u režiji i koreografiji Sonje Vukićević, koju izvodi šest slepih i slabovidih osoba i glumac Nebojša Dugalić, biće izvedena u Narodnom pozorištu u Leskovcu, u nedelju 12. decembra, i 13. decembra u pozorištu "Bora Stanković" u Vranju.

"Hodnici žuti" u Leskovcu i Vranju

Tekst predstave je nastao na osnovu autentičnih životnih iskaza samih učesnika i njihovog literarnog stvaralaštva u Radionici Integracije, kroz osobeni kreativni proces.

Prema oceni idejnog tvorca i predsednika Radionice Integracije, glumca Mikija Manojlovića, koji je sa grupom osnivača 2008. godine pokrenuo centar za umetničke aktivnosti i druženja posvećena osobama sa invaliditetom, ovom predstavom prvi put je u potpunosti ostvaren cilj Radionice Integracije da osobe sa invaliditetom ne budu samo posmatrači već aktivni učesnici i stvaraoci programa.

Predstavu "Hodnici žuti, purpurni, plavi" videla je publika na 43. BITEF-u u Beogradu, 50. MESS-u u Sarajevu, kao i na humanitarnim izvođenjima u Požarevcu i Novom Sadu.

Prihod od ulaznica u Kulturnom centru u Požarevcu bio je namenjen za nabavku kompjuterskog programa za slepe i slabovide za matičnu biblioteku "Ilija M. Petrović" u Požarevcu, dok je izvođenje u novosadskoj Sinagogi bilo posvećeno Školi za osnovno i srednje obrazovanje dece ometene u razvoju "Milan Petrović" u Novom Sadu.

Rediteljka i koreografkinja Sonja Vukićević sa saradnicima: Svetlana Porović Mihajlović, Nebojša Dugalić, Zoran Erić, Predrag Miki Manojlović, Dragica Kozomara, Ljiljana Stanišić, Srđan Bajski, Dino Dolničar i Svetlislav Calić napravili su predstavu na muziku Filipa Glasa, Johana Sebastijana Baha i Jana Tirsena u kojoj osobe sa invaliditetom igraju svoje autentične priče.

U predstavi sa glumcem Dugalićem igraju Nedeljka Ložajić, Ljiljana Trbulin, Zorica Trifunović, Svetlana Gogić, Vesna Radulović i Stefan Pantić.


#   Vranje   pozorište   Preševo   obrazovanje   Nebojša Dugalić   Osobe sa invaliditetom   Milan Petrović   Miki Manojlović
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima